Schoolschaatsen

Schoolschaatsen in Friesland

Schoolschaatsen is een ideale manier voor basisschoolkinderen om kennis te maken met de schaatssport. In zowel Thialf Heerenveen als in de 11stedenhal Leeuwarden kunnen basisscholen terecht voor het Schoolschaatsen.

In een cyclus van vier (HV) of vijf (LW) schaatslessen maken de leerlingen kennis met de basis van het schaatsen. Ook andere disciplines hebben een plaats gekregen in de lessen en wordt er met de kinderen vooral spelenderwijs geoefend. Er is een goede samenwerking tussen de Friese kunstijsbanen zodat de schaatsende leerlingen goed bediend kunnen worden. Het doel is om alle Friese basisschoolkinderen de kans te geven om deel te nemen aan de multidisciplinaire lessen van het Schoolschaatsen!

Meer informatie over het Schoolschaatsen in Thialf Heerenveen of in de 11stedenhal Leeuwarden is te vinden via onderstaande links:

Sven Kramer Academy

Het Schoolschaatsen in Thialf Heerenveen is sinds seizoen 2020 - 2021 de samenwerking aangegaan en geïntegreerd met de Sven Kramer Academy. We zijn trots op deze samenwerking en denken dat we samen nog veel meer kinderen het schaatsen kunnen leren. Voor alle informatie over de Sven Kramer Academy verwijzen we naar de website www.svenkrameracademy.nl

Helaas! Vanwege de strenge lockdown gaan de schaatslessen van het schoolschaatsen vanaf dinsdag 15 december tot nader orde niet door..

Schoolschaatsen 11stedenhal, coördinator Rianne Touber-Bruinsma - info via: schoolschaatsen@elfstedenhal.frl
 
ELFSTEDENHAL GESLOTEN
Naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte waarin een strenge lockdown werd aangekondigd waren wij genoodzaakt om de Elfstedenhal tot nader order te sluiten. Dit betekent dat ALLE activiteiten in de hal zijn komen te vervallen. 

 

Sponsoren / Partners / Suppliers