IJsstadion Thialf Heerenveen

IJsstadion Thialf wordt gezien als 'de schaatstempel' van de wereld, vele kampioenen zijn hier 'geboren.'

Het ijsstadion is na een grote renovatie sinds 2017 volledig vernieuwd. Met de vernieuwbouw is Thialf het ijsstadion met de beste faciliteiten en voorzieningen voor de topsporters. Thialf is het hart van het mondiale schaatsen. Vele topschaatsers hebben hier in de loop der jaren geschiedenis geschreven. Naast de schaatsverenigingen die tijdens het schaatsseizoen gebruik van het ijsstadion komen er ook een groot aantal recreatieve en professionele schaatsers naar het ijsstadion om hun rondjes te schaatsen. Ook de allerkleinsten die voor eerst over het ijs grabbelen zijn van de partij. Thialf biedt faciliteiten voor jong en oud voor alle disciplines zoals: langebaanschaatsen, shorttrack, ijshockey, kunstrijden, curling en schoonrijden. Thialf  is ook de plek waar Gewest Fryslân is gevestigd. Onderdeel hiervan is Stichting Topschaatsen Fryslân, sinds september 2017 is het Gewest Fryslân door de KNSB geaccrediteerd als regionaal talentencentrum (RTC) voor zowel een langebaan- als shorttrackprogramma. 

IJsstadion Thialf in Heerenveen is er voor iedereen die van schaatsen houdt. Voor meer informatie over alle mogelijkheden, faciliteiten, evenementen op en rondom het Thialf-ijs, kijk dan op www.thialf.nl  

Baancommissie

De Baancommissie Thialf is er voor de georganiseerde schaatssport, de baancommissie regelt onder andere de wedstrijden en de trainingsuren. 

Je kunt informatie vinden over de aangesloten verenigingen en het inschrijven voor wedstrijden op www.bcthialf.nl

 

Sponsoren / Partners / Suppliers