Jeugdschaatsen in Friesland

Leer spelenderwijs het schaatsen, kom jeugdschaatsen!

Jeugdschaatsen Heerenveen geïntegreerd met de Sven Kramer Academy.

Sven Kramer Academy

Het Jeugdschaatsen Heerenveen is sinds seizoen 2020 - 2021 de samenwerking aangegaan en geïntegreerd met de Sven Kramer Academy. We zijn trots op deze samenwerking en denken dat we samen nog veel meer kinderen het schaatsen kunnen leren. Voor alle informatie over de Sven Kramer Academy verwijzen we naar www.svenkrameracademy.nl  

Jeugdschaatsen

Het jeugdschaatsen heeft ten doel kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar spelenderwijs het schaatsen te leren. De kinderen leren de basisbeginselen en worden klaargestoomd voor een eventuele volgende stap in de schaatssport. Bijvoorbeeld naar de langebaan, shorttrack, ijshockey, kunstrijden en/of inline. Kortom de kinderen worden spelenderwijs, maar multidisciplinair opgeleid.

Gedurende het schaatsseizoen zijn er wekelijks schaatslessen waarbij de kinderen kennismaken, ervaring opdoen en hun niveau verbeteren. Deze trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers. Waarbij we kinderen stimuleren en enthousiast maken voor de schaatssport. De lessen zijn veelal met een spelelement, waardoor plezier voorop komt te staan.

Het jeugdschaatsen bestaat uit een drietal afdelingen te weten:

Jeugdschaatsen Heerenveen werkt sinds seizoen 2015-2016 met schaatsscore Fryslân. Dit is een online volgsysteem voor de kleuter- en jeugdschaatser waarin de vaardigheden en ontwikkelingen worden bijgehouden aan de hand van het behalen van bepaalde vaardigheden. Dit online systeem geeft inzicht aan ouders, kinderen, maar ook de trainers en de langebaanclubs waaraan de deelnemers mogelijk verbonden zijn.

Met dit systeem volgen we de ontwikkelingen en zorgen we ervoor dat het traject naar een volgende stap in de schaatssport gestimuleerd wordt. Bij het volledig behalen van niveau 5 of een leeftijd van 12 jaar is een jeugdschaatser klaar voor een volgende stap. Welke stap dit is bepaalt de schaatser zelf, maar wij adviseren u hier natuurlijk graag in.

Het jeugdschaatsen staat deels ten dienste van langebaanclubs. Dat wil zeggen dat het jeugdschaatsen de langebaanclubs graag faciliteert in het opleiden van de clubschaatsers. Schaatsers kunnen daardoor lid worden van een club en vervolgens via de club aangemeld worden voor het jeugdschaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om rechtstreeks lid te worden bij het jeugdschaatsen. Echter is het voor de verbinding en voor de toekomst soms beter en vooral leuker om direct bij een club lid te worden. 

Voor alle informatie: www.svenkrameracademy.nl

 

 

Sponsoren / Partners / Suppliers