Jeugdschaatsen

Jeugdschaatsen in Friesland

Leer spelenderwijs het schaatsen, kom jeugdschaatsen.

Jeugdschaatsen Heerenveen is een schaatsvereniging die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar spelenderwijs het schaatsen leert. De kinderen leren de basis beginselen en worden klaargestoomd voor een volgende stap in de schaatssport. Bijvoorbeeld naar de langebaan, shorttrack, ijshockey, kunstrijden en/of inline. Kortom de kinderen worden spelenderwijs, maar multidisciplinair opgeleid.

Gedurende het schaatsseizoen zijn er wekelijks schaatslessen waarbij de kinderen kennis maken, ervaring opdoen en hun niveau verbeteren. Deze trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers. Waarbij we kinderen stimuleren en enthousiast maken voor de schaatssport. De lessen zijn veelal met een spelelement, waardoor plezier voorop komt te staan.

Het jeugdschaatsen werkt met een drietal afdelingen binnen haar vereniging, te weten:

Sinds seizoen 2015-2016 werken we met schaatsscore Fryslân. Dit is een online volgsysteem voor de kleuter- en jeugdschaatser waarin de vaardigheden en ontwikkelingen worden bijgehouden aan de hand van het behalen van bepaalde vaardigheden. Dit online systeem geeft inzicht aan ouders, kinderen, maar ook de trainers en de langebaan clubs waaraan de rijders mogelijk verbonden zijn.

Met dit systeem volgen we de ontwikkelingen en zorgen we ervoor dat het traject naar een volgende stap in de schaatssport gestimuleerd wordt. Bij het volledig behalen van niveau 5 of een leeftijd van 12 jaar is een jeugdschaatser klaar voor een volgende stap. Welke stap dit is bepaalt de schaatser zelf, maar wij adviseren u hier natuurlijk graag in.

Het jeugdschaatsen staat deels ten dienste van langebaan clubs. Dat wil zeggen dat het jeugdschaatsen de langebaan clubs graag faciliteert in het opleiden van de club rijders. Rijders kunnen daardoor lid worden van een club en vervolgens via de club aangemeld worden voor het jeugdschaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om rechtstreeks lid te worden bij het jeugdschaatsen. Echter is het voor de verbinding en voor de toekomst soms beter en vooral leuker om direct bij een club lid te worden. Indien u hier graag meer informatie dan wel advies over wilt hebben kunt u een mail sturen naar het jeugdschaatsen, wij adviseren u graag.

www.jeugdschaatsen.nl
info@jeugdschaatsen.nl

 

Sponsoren / Partners / Suppliers