Nieuws

Meer recent nieuws

WK Inlineskaten Colombia

13okt

Berber Vonk en Moniek Klijnstra van het Gewest Fryslân naar WK Inlineskaten in Colombia.

Moniek Klijnstra

Nederland gaat met zeven rijders naar WK Inlineskaten in Ibagué. De kogel is door de kerk: de KNSB zendt een equipe van zeven inlineskaters naar de wereldkampioenschappen in Colombia. De WK Inlineskaten worden van 6 t/m 13 november gehouden in Ibagué, op 200 kilometer van de hoofdstad Bogotá, gelegen op 1100 meter hoogte. Het was geruime tijd onzeker of de KNSB wel een team naar de WK Inlineskaten zou afvaardigen. In Colombia heerst sociale onrust, wat tot veiligheidsrisico’s kon leiden, en de coronasituatie was lang onduidelijk. Begin deze week ontving de KNSB echter goede berichten vanuit Colombia, ‘het mekka van het inlineskaten’. “Op beide vlakken zijn we gerustgesteld”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren.” Dat is goed nieuws voor alle voorgeselecteerde rijders. Zij reden in het weekeinde van 8 t/m10 oktober een wedstrijd in Terni (Italië), die voor de Italianen gold als selectiemoment. “Onze rijders hebben het daar goed gedaan. Ze gaan allen mee naar het WK”, aldus Scheperkamp. De Nederlandse WK-selectie bestaat uit Berber Vonk, Lianne van Loon, Moniek Klijnstra, Rémon Kwant, Ruurd Dijkstra en de junioren Patricia Koot en Jorian ten Cate. Hoewel het team klein van omvang is, blijft de ambitie duidelijk. “We willen daar medailles halen”, zegt Scheperkamp, die zelf als teammanager meereist. Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni zijn de bondscoaches.

Berber Vonk en Moniek Klijnstra 

Na de inlinewedstrijden in het Italiaanse Tern maakt Moniek Klijnstra en Nederlandse WK-selectie hun op voor het WK in Columbia.

"Zo ontzettend blij! Het was langetijd onzeker. Maar zo opgelucht dat we gaan en dat ik meemag! WK colombia is natuurlijk het hoogtepunt van alles! Italie was ook heel gaaf! De sfeer bij de wedstrijden is niet te vergelijken met Nederland. Ook het niveau van de wedstrijden is gewoon hoog! Was een supergave ervaring. Ik werd 3e op de 100m, maar de startprocedure gaat in Italie ontzettend snel, waardoor ik niet goed stond bij de start en daardoor wat foutjes maakte bij de eerste passen. Erg zonde. Op de 1-lap kwam ik net te kort voor halve finales. Vanuit de series gingen we gelijk naar de halvefinales en sloegen we de kwartfinales over. De series zijn op tijd en vanaf de kwartfinale is het racen tegenelkaar. Dat laatste is meer mijn ding. Vandaar ook dat ik het jammer vond dat we de kwartfinales over sloegen. Maar veel geleerd om mee te nemen naar het WK!" 

De Nederlandse sporters en begeleiding werden hartelijk ontvangen door de gemeente in Terni (Regio Umbria) 

Het team op de kiek in de prachtige omgeving van Terni  (foto's sfeerimpressie van Moniek Klijnstra) 

v.l.n.r. Berber Vonk, Lianne van Loon, bondscoaches Frank Fiers, Patricia Koot, Rémon Kwant, Ruurd Dijkstra, Moniek Klijnstra en Valentina Berga-Belloni 

(Bron tekst KNSB)

©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers