Nieuws

Meer recent nieuws

Crowdfunding actie van Lotte van Beek

13aug

Lotte van Beek

 Crowdfunding

Crowdfunding is in, tegenwoordig is het een middel om je doelen te bereiken, ook Lotte van Beek probeert op deze manier haar doel te bereiken. Onder de vleugels van hoofdtrainer/coach Henk Hospes bij het Gewest Fryslân wist Lotte de vorige winterspelen zich ook op eigen kracht te plaatsen voor de Olympic Games in het Koreaanse Pyeongchang.

OLYMPICS: SOCHI: Medal Plaza, 2014, Ladies' 1500m, podium, Ireen Wüst (NED), Jorien ter Mors (NED), Lotte van Beek (NED)

OLYMPICS: PYEONGCHANG: 12-02-2018, Gangneung Oval, Long Track, 1500m Ladies, Lotte van Beek (NED)

Lotte haar staat van dienst mag er immers zijn: individueel brons op de 1500 meter en goud op de ploegenachtervolging bij de Winterspelen van Sotsji in 2014. En niet te vergeten de Europese titel in 2018 op de 1500 meter. Wat haar betreft is dat de mooiste: “Vooral door de weg die ik moest afleggen. Een jaar later werd ik Europees kampioene.”  In het betreffende Olympisch seizoen (2017/2018) zat Van Beek overigens ook zonder ploeg. “Het was natuurlijk wel zwaar frustrerend dat ik in Zuid-Korea op eenhonderdste seconde het brons op de 1500 meter misliep. Dat ging toen naar Marrit Leenstra. Gelukkig maakte het Olympisch zilver op de team pursuit veel goed. Ik heb daardoor alle plakken van de Spelen,” zegt ze trots. Haar prestaties hebben haar door de jaren heen ook financieel wel wat opgeleverd. “Maar geloof me, één seizoen zonder sponsor en je bent door je spaarcenten heen.” 

OLYMPICS: PYEONGCHANG: 21-02-2018, Gangneung Oval, Team Pursuit, Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Marrit Leenstra, Lotte van Beek

A-status NOC*NSF

De 29-jarige Van Beek werd de afgelopen jaren geplaagd door longproblemen waardoor prestaties uit bleven. 

Nu ze hierdoor niet meer een A-status heeft mist Lotte de financiële steun van het NOC*NSF, helaas was er tot nu toe geen geen plek in een commercieel team. Sporters die er niet in slagen om zelf de eindjes aan elkaar te knopen, doen steeds vaker een beroep op het publiek. Lotte van Beek moet het al enkele seizoenen stellen zonder de financiële zekerheid van een commercieel team, maar wil wel graag voor de derde keer naar de Winterspelen. 'Nood breekt wet.' 

Road to Beijing

Na het Schaatsteam LottoNL-Jumbo was haar laatste sponsor TalentNED die stopte met het team, deze sloeg een andere weg in met jeugdtalenten. Dus moest Lotte op zoek naar iets anders.
Het maakte haar nog strijdlustiger: “Opgeven, dat nooit!” Daarom doet ze nu een oproep aan het publiek om haar te helpen. Iedereen die 100 euro doneert, wordt lid van de Club van 100 en krijgt persoonlijke updates over haar Road to Beijing.

"Ik ga voor goud op de 1500 meter op de Olympics in 2022. Ik draai een intensief trainingsprogramma waar ik zelf volop in investeer. Omdat ik niet in een commercieel team zit, betaal ik alles zelf. Ik zoek dan ook hulp om de financiering rond te krijgen om te kunnen sporten op topniveau. Wil jij mij steunen in mijn Road to Beijing?" 

Kijk op www.lottevanbeek.nl en wordt lid van de club van 100. Zie link #roadtobeijing #clubvan100 4 w.

"Het streven is om 15.000 euro bij elkaar krijgen. Daarnaast is er nog een schouderlogo vrij op haar schaatspak dat 5000 euro moet opbrengen. Het geld is nodig om bijvoorbeeld de eigen bijdrage te kunnen betalen, zodat ze bij het gewest kan trainen. Dat is al gauw een paar duizend euro. Ook de kosten van materiaal en trainingskampen lopen in de papieren. Vooral hoogtestages van drie weken op hoogte in Livigno zijn enorme kostenposten. Om de irritatie aan mijn longen zo klein mogelijk te houden heb ik dat wel nodig. In de bergen heb ik het minst last. 

Winterspelen in China

Als Lotte zich tijdens de Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar de tickets voor Beijing worden verdeeld, zich weet te plaatsen voor de Winterspelen in China en wordt voorgedragen door de KNSB, heeft ze tot en met de Spelen opnieuw recht op de felbegeerde A-status. Dan kan ze in elk geval weer een beroep doen op een beperkt pakket aan voorzieningen dat NOC*NSF beschikbaar stelt aan topsporters. Dat dekt dan nog steeds niet alle uitgaven, wat best ongemakkelijk voelt: ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet fijn vind om mijn hand op te houden. Je wilt het liever niet. Tegelijkertijd besef ik dat dit het seizoen is waarin ik het moet doen. Ik wil graag nog een keer laten zien wat ik kan. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me hiermee helpen. En me hebben overtuigd dat het even nodig is.” 

Lotte van Beek tijdens een training van het Gewest Fryslân

Doorzettingsvermogen

“Natuurlijk heb ik ook liever geen tegenslagen, maar mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen zijn gelukkig mijn sterkste punten. Ik heb het eerder geflikt zonder grote merkenploeg de Spelen te halen. Dat geeft me veel vertrouwen. Ik heb bewezen dat het kan. Ik geloof dat deze route met Henk Hospes voor mij de beste is.” Heel langzaam voerde Lotte de afgelopen maanden de druk in de trainingen op. Steeds een stukje verder, harder, zwaarder. Henk Hospes remde haar af waar nodig, want Lotte wilde heel graag, en heel snel: “Juist door mijn longproblemen moet ik geduld hebben en het goed opbouwen. Op het zomerijs van Thialf liepen de trainingen weer lekker. Ik had er zoveel plezier in. Reed rond met een grote glimlach op mijn gezicht. Teamgenoten riepen: ‘Lot, je bent er weer!’ Ik ben super dankbaar dat ik me zo goed voel.”  

Bron: Schaatsen.nl

©foto's Martin de Jong

 

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers