Nieuws

Meer recent nieuws

Zomerijs voor Selectie Gewest Fryslân

28jun

Het zomerijs ligt net als voorgaande jaren alweer in Thialf

Ook zomerijs voor selecties Gewest Fryslân

De Stichting Topschaatsen Fryslân (STF) is in samenwerking met Topsport Noord erin geslaagd zomerijs te faciliteren voor de talenten van het Gewest Fryslân.   
STF, onderdeel van het Gewest Fryslân, verzorgt al sinds 2013 het programma voor talentontwikkeling in de disciplines Langebaan, Shorttrack, Marathon, Kunstrijden en Inline.  
Door de coronamaatregelen van afgelopen seizoen heeft STF haar schaatsers weinig ijsuren kunnen aanbieden. 
Met uitzondering van de sporters die vanuit NOC*NSF een topsportstatus hadden. Ter compensatie en tevens als voorbereiding op het nieuwe seizoen, is de STF zeer content met het zomerijs dat Thialf komende zomer gaat faciliteren. Met partner Topsport Noord is de STF erin geslaagd voor alle langebaan selecties en shorttrack selecties zomerijs te faciliteren vanaf 5 juli 2021. Aansluitend gaat deze zomerijsperiode direct over op het winterijs. Jacob Reitsma, voorzitter STF, denkt met deze extra periode ijs de talenten een mooie springplank te bieden als voorbereiding op het nieuwe seizoen waarbij reeds een flink aantal ijsuren kunnen worden gemaakt om een goede basis te creëren. Thialf en Topsport Noord faciliteren voor shorttrack en langebaan een lange periode zomerijs. Dit sluit aan bij de wensen van topsport richting de Olympische Spelen van komend seizoen. Voor komende zomer is er nog geen ruimte om de selectie kunstrijden met extra ijsuren te faciliteren. Maar met de landelijke ontwikkelingen betreffende kunstrijden, welke de KNSB onlangs bekend heeft gemaakt, verwachten de partijen in de toekomst ook het kunstrijden als volwaardig topsport- en talentontwikkelingsprogramma te faciliteren.    

©foto Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers