Nieuws

Meer recent nieuws

Inlineskaten Gewest Fryslân

24jun

Moniek Klijnstra tijdens een baanwedstrijd dit seizoen in Heerde

Na een goed verlopen inline-seizoen tot nu toe met mooie successen voor het Gewest Fryslân, is het nu tijd voor internationale wedstrijden in ondermeer Portugal.
Ook in Nederland zal binnenkort een internationaal toernooi plaats vinden, Werverhoof  en Medemblik maakt zich op om van 2 July tot 4 juli inlinewedstrijden te organiseren.

Voor het EK Inlineskaten in het Portugese Canelas, dat wordt gehouden van 18 tot en met 25 juli, heeft de KNSB de selectie bekend gemaakt.

De deelnemers van het Gewest Fryslân zijn:

Vrouwen Senioren: Moniek Klijnstra (alleen weg), Berber Vonk en Fleur Veen  

Mannen Junioren A: Jenning de Boo en Kayo Vos

Meisjes Junioren B:  Marieke de Vries

Moniek Klijnstra kijkt terug op haar wedstrijden die zijn verreden.

"Het seizoen is eigenlijk pas net begonnen natuurlijk, dus echt terugkijken kan nog niet echt. Maar we hebben wel landelijke wedstrijden gehad met voor mij gemengde gevoelens. De landelijke wedstrijden op de weg waren in de regen waardoor ik niet het gevoel heb dat ik alles eruit heb kunnen halen. De 1000m op de piste loopt dit jaar een stuk beter dan voorgaande jaren doordat we afgelopen winter veel meer aan uithoudingsvermogen hebben gewerkt. Dat pakte nu goed uit. De 500m ben ik twee keer tweede geworden, die had ik natuurlijk graag willen winnen. Gelukkig konden we de laatste one lap in Heerde wel droog rijden, dan kom ik iets beter tot m’n recht omdat ik dan beter mijn kracht kwijt kan. Dat resulteerde in een mooie overwinning waardoor ik een plaats in de EK selectie heb weten te bemachtigen. Deze one lap voelde goed. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden dat ik nu wil vasthouden en door bouwen tot het EK in Portugal. Ik ben alleen geplaatst voor de EK weg. Nadat ik de bondscoaches heb gesproken, sta ik achter deze keuze. Het is natuurlijk super, het gaat om het hele toernooi te mogen rijden, maar het is ook een erg zware week, met de eerst drie dagen op de piste en daarna het wegtoernooi. Door het pistetoernooi over te slaan, sta ik fris aan de start van de afstanden waar voor mij de kansen liggen. Dat geeft me ook wel een soort van rust en focus."

Hoogtepunten dit seizoen van Moniek: 
Heerenveen: 2e op 500m - Rotterdam: winst 200m, Winst one lap (regen) - Wervershoof/Medemblik: 2e op 500m, 2e op one lap (regen) - Heerde: winst op 200m, winst one lap, winst 100m.

                                                                   Huldiging 200m Heerde - Fleur Huls (2e) - Moniek Klijnstra - Elisa Dul (3e)

©fotografie Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers