Nieuws

Meer recent nieuws

Berber Vonk snel bij de puntenkoers

14mei

Noraly Berber Vonk de beste tijdens de puntenkoers inlineskaten in Wervershoof en Medemblik.

De start van de dames puntenkoers met Maya de Jong (#200), Fleur Veen (#125) en Berber Vonk (#38) op de voorste lijn.  


Inline baanwedstrijden in Wervershoof 

In het weekend van 14 en 15 mei zijn inline wedstrijden in Wervershoof en Medemblik. Noraly Berber Vonk, woonachtig in Heerenveen en lid van het KNSB Talent Team Noord / Gewest Fryslân, was de sterkste bij de puntenkoers in Wervershoof, ze verzamelde genoeg punten om de overwinning in de wacht te slepen, teamgenoot Fleur Veen werd tweede. Bij de 500 meter sprint voor dames ging de overwinning verrassend naar Lianne van Loon, Moniek Klijnstra van het Friese gewest werd deze keer tweede. Teamgenoot Fleur Huls uit Nijeveen werd vierde.

Moniek Klijnstra (#98) komt net te kort in de eindsprint tegen Lianne van Loon (#179) die de 500 meter wint, derde werd Nikki Noordergraaf (#235

Wedstrijdprogramma 2021

Dit seizoen zijn er 10 wedstrijden verdeeld over 4 landelijke wegwedstrijden en 6 landelijke baanwedstrijden. Wegwedstrijden worden gehouden op een afgesloten wegparcours of op een afgesloten parcours op de openbare weg. Er wordt gestreden op sprint- en langeafstanden. Baanwedstrijden worden gehouden op een baanparcours. Helaas zijn bij de wedstrijden nog steeds geen toeschouwers welkom.

Het baanparcours in Wervershoof met de dames puntenkoers.

KNSB wegwedstrijden

Op zaterdag was Medemblik het strijdtoneel, hier vonden de KNSB wegwedstrijden plaats. De dag begon met motregen, omdat het parcour hierdoor te glad werd en er kans was op valpartijen konden de 100 meter sprintwedstrijden helaas niet doorgaan. De afvalkoers kon wel doorgaan op een nog kletsnat parcours. Na voorzichtige eerste ronden werd het tempo bij de vrouwen steeds verder opgeschroefd onder leiding van de rijdsters van het KNSB Talent Team Noord. In de eindsprint passeerde Berber Vonk, die de dag ervoor in Werverhoof ook de puntenkoers won, teamgenoot Maya de Jong en Beau Wagemaker. 

One-Lap

Tijdens de one-lap wedstrijden was de baan nog nat en was het oppassen geblazen, de dames van het KNSB Talent Team Noord kwamen net te kort voor de overwinning, Moniek Klijnstra werd in de finale op de meet wederom verslagen door Lianne van Loon, Fleur Huls werd keurig derde. Gelukkig klaarde het weer later op, waardoor het asfaltparcour langzamerhand opdroogde en er veiliger kon worden geskeelerd.

Moniek Klijnstra (#98) en Fleur Huls (#217) tijdens de one-lap

KNSB Reggeborgh Marathon

Bij de KNSB Marathon voor vrouwen over 25 km was het de 32-jarige routinier Bianca Roosenboom die de overwinning pakte, ze versloeg Noraly Berber Vonk in de eindsprint. In Wervershoof was Berber nog de snelste bij de puntenkoers, maar nu kwam ze net te kort.

Bianca Roosenboom versloeg Noraly Berber Vonk in de eindsprint

Uitslagen:

www.schaatsen.nl/media/48094/105_dames_500m_uitslag.pdf

www.schaatsen.nl/media/48097/109_dames_puntenkoers_uitslag_03.pdf

www.schaatsen.nl/media/48112/uitslag-medemblikdames.pdf

©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers