Nieuws

Meer recent nieuws

Jenning de Boo verrast op 500 meter inline

01mei

Mooie successen tijdens de twee dag van de KNSB Topsportwedstrijd Inlineskaten voor de deelnemers van het Gewest Fryslân op 500 meter

Rémon Kwant drukt zijn skeeler net iets eerder dan Jenning de Boo over de streep

500 meter inline

Grote verrassing dit weekend was de 17-jarige Jenning de Boo uit Groningen met een tweede plaats op de 500 meter inline. Het jonge talent van het KNSB Talent Team Noord stond in de A-finale met Rémon Kwant, Kay Schipper en Bas Meijer, op finish line was het een minimum verschil tussen winnaar Rémon Kwant en Jenning de Boo.

Moniek Klijnstra en Bianca van der Meer met Elisa Dul In de A-finale 

Bij de dames ging de overwinning, net als vrijdag op de 1000 meter, naar Elisa Dul. In de finale hield zij Moniek Klijnstra (2e) en Bianca van der Meer (3e) van het Gewest Fryslân achter zich.

                                                                             Moniek Klijnstra - Elisa Dul - Bianca van der Meer 

Afvalkoers

Bij de afvalkoers waren de dames van het Gewest Fryslân nadrukkelijk aanwezig, er werd op het scherps van snede gereden. De overwinning ging uiteindelijk naar Elsemieke van Maaren uit Zuilichem van team Palet Vastgoedonderhoud, ook hier was Elisa Dul uit Oene weer in de voorste linies te vinden met een tweede plaats, derde werd Bianca Roosenboom uit Nijeholtwolde.

De inlineskaters van het Gewest Fryslân in actie tijdens de afvalrace: v.l.n.r. Maya de Jong, Fleur Veen, Lotte Veenstra en Bianca van der Meer

Van de inlineskaters van het KNSB Talent Team Noord - Gewest Fryslân eindigde Fleur Veen uit Heerenveen op een vierde plaats, Maya de Jong uit Haulerwijk werd zesde, Dinly Koster uit Havelte 10de, gevolgd door Lotte Veenstra uit Meppel (12) en Bianca van der Meer uit Elsloo van het FTC Noord / Gewest Fryslân werd 13de. 

Matthieu Hollaar (#148) in actie tijdens de afvalkoers)
 

Bij de heren was Luc ter Haar uit Zeewolde de beste op de lange afstand, Kayo Vos (Puttershoek) en Matthieu Hollaar uit Oudeschoot van het Gewest Fryslân eindigde tijdens de afvalkoers respectievelijk op de 16de en de 18de plaats.

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers