Nieuws

Meer recent nieuws

Robin Metz wint tijdens Inline-testevent

18apr

De fieldlab-wedstrijd in Heerenveen een geslaagd evenement. Na toestemming van het ministerie van VWS organiseerde de KNSB in samenwerking met NOC*NSF op zaterdag 17 april een inlineskatewedstrijd voor kadetten en junioren B. Het testevenement was een onderdeel van de pilot met toegangstesten.

Robin Metz blij met zijn overwinningen

Tijdens het Inline-testevent, dat werd georganiseerd in het overdekte Inline-Skatecentrum Sportstad in Heerenveen, won de 14-jarige Robin Metz uit Leeuwarden, lid van het FTC Talent Team Noord / van het Gewest Fryslân, bij de catogorie Kadetten Jongens. De fieldlab-wedstrijd van zaterdag 17 april was de eerste wedstrijd sinds het najaar van 2020. Om mee te mogen doen moest iedereen zich vooraf laten testen om toegang te krijgen bij het Skate-centrum. Bij de entree moest je aantonen via een code dat de sneltest negatief aangaf, dat gold ook voor de vrijwilligers en de pers, helaas was publiek nog niet welkom. Ook Robin Metz moest zich laten testen. "Het was nog best even spannend, omdat door een storing de testuitslagen niet verstuurd werden, uiteindelijk is het toch gelukt. Sinds het seizoen 2020/2021 zit ik bij de selectie van Gewest Fryslân Shorttrack en dit seizoen ben ik ook geselecteerd door Gewest Fryslân Inline-Skaten. Mijn coaches Valentina en Sander hebben mij dan ook goed geholpen om me voor te bereiden op deze eerste wedstrijd. We hebben de afstanden in de voorgaande trainingen meerdere keren geoefend. Omdat ik vanaf december door de coronaregelgeving niet meer op het ijs kon staan ben ik eerder gestart met skeeleren." 

Robin Metz in actie tijdens de fieldlab-wedstrijden

"Deze eerste wedstrijd was daarom best nog wel even spannend, ik was wel wat zenuwachtig, maar het voelde al snel weer vertrouwd. Ik vind de spanning bij de wedstrijden leuk, ik kreeg hier nu ook wel veel energie van. De eerste plaats op beide afstanden maakte het natuurlijk helemaal af. De wedstrijddag startte met de halve finales van de 1000 meter. Na de start zat ik vooraan in het peloton, maar niet op kop. 1,5 ronde van tevoren heb ik de aanval ingezet en ben ik als eerste over de finish gekomen. Hierdoor had ik mij geplaatst voor de A-finale. Bij de A-finale kwam ik vanuit de start eerst op kop, daarna werd ik door een aantal rijders ingehaald. Vervolgens ben ik weer op kop gaan rijden en toen er een aanval werd ingezet ben ik weggereden en de overwinning gepakt. In de puntenkoers ben ik alleen bij de verdeling van de eerste punten niet als eerste over de streep gekomen, maar bij alle volgende doorkomsten heb ik de maximale punten binnengehaald en ben met een ruime voorsprong over de eindstreep gegaan. Hierdoor was ik dus ook bij de daguitslag eerste. Natuurlijk werd ik hiermee gefeliciteerd door mijn coaches Sander en Valentina. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en het was ook leuk om iedereen weer eens te zien.” 

Robin Metz hoopt op een mooie sportcarrièrre

Robin Metz zit in de tweede klas van csg Comenius @Forum in Leeuwarden. "Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met schaatsen bij de schaatsschool in de IJshal in Leeuwarden, daarna hebben mijn ouders me aangemeld bij Hardrijdersclub de IJsleeuwen, waar ik ook met inlineskaten ben begonnen. Eerst op het parkeerterrein bij de Intratuin in Leeuwarden en later op de skeelerbaan in Harlingen. Daarna ben ik ook gaan shorttracken bij Trias. Door een aantal vrienden bij het shorttracken ben ik serieus gaan skeeleren bij Skeelervereniging IDS in De Westereen.” Natuurlijk heeft Robin ook doelen voor ogen voor de toekomst. "Ik wil dit jaar Nederlands kampioen worden bij het inlineskaten. In de toekomst zou ik graag aan een EK of WK willen deelnemen. Met shorttrack en inlineskaten ga ik ook voor wedstrijden naar het buitenland. Daardoor heb je ook contact met sporters uit andere landen, en dat vind ik ook erg leuk. Ik vind het fijn om te sporten en daardoor fit te blijven." Robin hoopt ooit net zo goed te worden als zijn favoriet Bart Swings, de toekomst zal het uit moeten wijzen.

©fotografie Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers