Nieuws

Meer recent nieuws

Dione Voskamp naar Team Worldstream

09apr

Na twee succesvolle seizoenen bij het Development Team Fryslân zet Dione Voskamp het komend seizoen haar schaatscarrière voort in de zwarte kleuren van Team Worldstream. 
Voor de 24-jarige sprintster gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. 
Nu Dione voor een profteam gaat schaatsen valt er een last van haar schouders omdat ze nu naast het schaatsen niet meer hoeft te werken en op zoek naar sponsoren om financieel rond te komen. Ze kan zich nu voor de volle honderd procent op het topsportleven richten. 
Van hoofdcoaches Rutger Tijssen en Kosta Poltavets kreeg Dione vorige week het verlossende telefoontje dat ze komend seizoen aan de slag mag bij Team Worldstream.
Hiermee wordt ze weer herenigd bij haar oud ploeggenoot van RTC Zuidwest Jutta Leerdam die samen met haar vriend Koen Verweij het team hebben opgezet.

Tijdens het WK Kwalificatietoernooi in 2020 gaf Dione haar visitekaartje af door voor het eerst in haar schaatscarrière een 37'er (37,93) te rijden en hierdoor zich te plaatsen voor de World Cups. Dione had altijd gedacht dat ze naar Calgary moest om een 37'er te rijden, maar dat bleek ook in Thialf mogelijk te zijn.
Dat het niet om een uitschieter ging liet Dione bij de eerste World Cup opnieuw zien door 37,94 te noteren, een tijd waarvan ze jaren geleden alleen nog maar van kon dromen.   

©foto Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers