Nieuws

Meer recent nieuws

Gewest Fryslân met eigen TV-format

25nov

Ploegenpresentatie Gewest Fryslân met eigen TV-format Livestream op 27 november 20.00 uur

Ploegenpresentatie Gewest Fryslân

Corona heeft ook de schaatssport grotendeels in de greep. Toch willen we graag onze teams presenteren. Daarom nodigen wij je uit voor de eerste livestream TV uitzending van Gewest Fryslân waarin de teams worden besproken en leuke interviews met sporters, trainers, bestuurders en sponsoren te zien zijn. De livestream is op vrijdag 27 november te volgen via http://gewestfryslan.streampagina.nl

Aandacht voor alle talenten

In tegenstelling tot de meeste andere teams uit de top van het Nederlandse schaatsen
heeft het Gewest Fryslân zich nog niet gepresenteerd aan het grote publiek. Dit wordt vrijdag 27 november, wat het Gewest betreft, meer dan ingehaald met een eigen tv-programma die via een livestream wordt uitgezonden. Alle betrokkenen binnen het Gewest inclusief sponsoren en pers worden uitgenodigd om dit programma te volgen en zo geïnformeerd  over de laatste ontwikkelingen in het Friese schaatslandschap. 

Corona gooide roet in het eten

Dat de langverwachte ploegenpresentatie pas nu plaatsvindt heeft meerdere redenen. Omdat het Gewest niet alleen bestaat uit een Topteam langebaan onder leiding van Henk Hospes, maar vooral zich daarnaast als doel stelt het beste talent ontwikkelingsplatform van Nederland te zijn waar ondertussen meer dan 80 talenten zich ontwikkelen als schaatstalent. Deze talenten verdienen ook in coronatijd een podium, maar dat bleek lastig in te vullen binnen de RIVM-maatregelen. Daar is echter een passende oplossing voor gevonden door binnen het tv-programma ruime aandacht te besteden d.m.v. verschillende eerder opgenomen interviews en beelden van trainingen van deze grote groep talenten.

DAIKON NK Sprint voor de deur

Daarnaast staat het KNSB NK Sprint voor de deur, een nationaal kampioenschap waar Fryslân weer met een grote delegatie rijders en rijdsters aanwezig is. Een uitgelezen moment om zich te tonen aan alle betrokkenen en de pers.  Tijdens het tv-programma zal er dan ook ruim aandacht zijn voor de laatste ontwikkelingen binnen het Topteam van het Gewest Fryslân met o.a. het aanstormend talent Marrit Fledderus en topcoach Henk Hospes. 

Naast deze twee zullen in het programma o.a. bondscoach junioren en hoofdcoach KNSB Talenten Team Noord Peter Kolder en zijn shorttrack collega Dave Versteeg zich uitspreken over hun verwachtingen voor de komende maanden en de ontwikkeling van de junioren binnen hun teams.

Geloof in multi-discipline

Het Gewest Fryslân heeft een heilig geloof in een multidisciplinaire aanpak bij de ontwikkeling van haar talenten. Alle disciplines gebruiken expertise van elkaar en er wordt door verschillende groepen met elkaar getraind. Dat deze aanpak haar vruchten afwerpt geldt niet alleen voor de langebaan en shorttrack maar zeker ook voor de inline-tak en het kunstschaatsen. De snelle ontwikkeling bij de inline-selectie en bijbehorende successen spreken daarbij voor zich.

Marrit Fledderus 

Deelnemers NK Sprint 28 & 29 nov. 2020 : 

Heren 
Jesper Hospes     
Tom Kant             
Mika van Essen    
Thijs Govers    
Mika van Essen 
Kai in ’t Veld       

Dames
Sanneke de Neeling        
Helga Drost            
Marrit Fledderus    
Janine Smit            
Dione Voskamp        
Esme Stollenga
Lotte van Beek
Myrthe de Boer       

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers