Nieuws

Meer recent nieuws

Melissa Wijfje wint Mass Start

09mrt

Melissa Wijfje verraste door voor de eerste keer in haar schaatscarrière de Mass Start op haar naam te schrijven.

Melissa Wijfje wint de eindsprint bij de Mass Start

Tijdens de laatste grote wedstrijd van het schaatsseizoen in het weekend van 7 en 8 maart waren Melissa Wijfje en Sanneke de Neeling van RTC Noord Gewest Fryslân geselecteerd om mee te mogen doen aan de World Cup Finale in IJsstadion Thialf in Heerenveen.

Melissa Wijfje werd op de 1500 meter knap derde in 1.54,69, in een rechtstreeks duel klopte Wüst met een baanrecord van 1.53,10 de Japanse Miho Takagi (1.53,27).

Maar de grootste verrassing voor Melissa was natuurlijk haar overwinning bij het onderdeel Mass Start. Na een geslaagde vluchtpoging met de Wit-Russische Maryna Zueva won ze uiteindelijk met overmacht de eindsprint.

De reactie van Melissa op haar overwinning was natuurlijk zeer positief. "Het plan was om het peloton bij elkaar te houden en aan het einde meer snelheid in de wedstrijd te gooien. Dit ging vanaf het begin natuurlijk al meteen niet meer door toen we met een groepje van vier wegsprongen. Eerst twijfelde ik of ik mee moest rijden, maar toen we de rug van het peleton zagen, wist ik dat ik mee moest gaan draaien. Al vrij snel waren Zueva en ik samen over en konden we het uitvechten richting de finish. Dit was natuurlijk super vet om op deze uitzonderlijke manier een Mass Start te winnen. Het is gaaf na het EK en WK ook dat we het op een andere manier kunnen winnen en naar onze hand kunnen zetten. Ik denk met Irene Schouten dat we op alle vlakken behoorlijk sterk kunnen meedraaien. Iedereen was natuurlijk hartstikke enthausiast, ik heb ook gewoon hiermee mijn eerste World Cup overwinning binnen. Super tof! En dat in een vol Thialf, het stadion ging helemaal los."

Als terugblik op het schaatsseizoen waren de resultaten tijdens de World Cup Finale de slagroom op de taart voor Melissa Wijfje. "Het hele jaar draaide ik een beetje om het podium heen, 4e en 5e plekken waren er ondertussen al genoeg en als je dan zo dicht bij het podium zit en eerder dit seizoen de 1500 meter op het nationale kampioenschap wint, dan wil je internationaal ook gewoon op het podium.  Zondag lukte het met een super klein verschil met de Russische Jevgenia Lalenkova en Antoinette de Jong.  Ja, fantastisch dat het deze keer mijn kant opvalt met een verschil van duizendsten. Er is zeker nog een groot gat te overbruggen, maar om op het podium te staan met de wereldrecordhouder en met de nieuwe baanrecordhouder in Thialf, dat geeft aan dat ik dit jaar op de 1500 weer een mooie stap heb gezet. Op naar volgend seizoen!

Maryna Zueva - Melissa Wijfje - Irene Schouten

Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers