Nieuws

Meer recent nieuws

Gewest Fryslân wint Residentie Cup

12nov

De Residentie Cup is een inter-gewestelijke teamwedstrijd tussen A- en B-junioren. De negen deelnemende gewesten vaardigden hierbij elk zes dames en zes heren af, per onderdeel waren er punten te verdienen.

Achter: Hilde Noppert, Rinze Bart de Glee, Tim Prins, Jur Veenje, Gert Wierda, Jildou Hoekstra, Jildou Schaaf Voor: Sanne Westra, Myrthe de Boer, Marrit Fledderus

De opzet van de wedstrijden is sinds vorig seizoen gewijzigd. Het eindklassement werd dit jaar opgemaakt over een 500 meter, 1000 meter en een teamsprint. Al meer dan veertig jaar wordt er gestreden om de wisselbeker en net als in 2017 ging de winst naar het Gewest Fryslân, Behalve voor de teamwinst werd er ook gestreden om individuele tickets voor het NK Junioren Sprint en het NK Junioren 3 kilometer. Daarnaast de Residentie Cup als plaatsingswedstrijd voor de eerste twee Junior World Cups in Bjugn (Noorwegen) en Enschede. De beste drie geklasseerde rijders op de 500 en 1500 meter plaatsten zich voor de eerste twee Junior World Cups.

Uitslagen:

500 meter dames: 1. Femke Kok (Gewest Fryslân) 2. Marrit Fledderus (Gewest Fryslân) 3. Maud Lugters

500 meter heren: 1. Sebas Diniz 2. Jarle Gerrits 3. Rem de Hair

1500 meter dames: 1. Robin Groot 2. Myrthe de Boer (Gewest Fryslân)3. Merel Conijn

1500 meter heren: 1. Jur Veenje (Gewest Fryslân) 2. Jordy van Workum (Gewest Fryslân) 3. Kai in t Veld

©foto Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers