Nieuws

Meer recent nieuws

Zeer geslaagde Slotavond

18apr

Afsluiting schaatsseizoen

Sytse Prins in de rol als presentator, Angel Daleman verteld over haar geweldige seizoen die ze heeft beleeft 

Als afsluiting van het schaatsseizoen wordt de traditionele 'Slotavond' van het Gewest Fryslân altijd georganiseerd. Deze keer was het in het Bowling Centrum in Heerenveen. Na de huldigingen die door bestuurlid Sytse Prins 'vakkundig' aan elkaar werden gepraat en de nodige interviews met sporters van het Gewest Fryslân, was het tijd voor het Bowlen. Een sport die voor velen waarschijnlijk de eerste keer was, ondanks dat werd er fanatiek gegooit met de bowlingballen. Een zeer geslaagde gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Een sfeerimpressie van de 'Slotavond'

De Inlineskaters in de spotlight!

Sytse Prins in gesprek met Jelmar Hempenius

Jelmar Hempenius was vorig seizoen de gevierde man bij het Inlinen en dus een grote verrassing, hij hield een prachtig verhaal over zijn bevindingen. Hoogtepunt was dat Jelmar Hempenius uit Burgum zichzelf verraste op EK inlineskaten in Italië met brons.

De ouders zaten trots naar hun kinderen te kijken hoe ze werden geëerd voor hun prachtige seizoenprestaties

Ook de langebaantoppers werden naar voren geroepen om lovende woorden aan te horen van gelegenheidsspreker Sytse Prins

Isabel Grevelt gaf een indrukwekkend verhaal over haar ervaring als topsporter

Ook Isabel Grevelt van het Development Team Fryslân werd over haar seizoenssuccessen om een reactie gevraagd, in een mooi betoog gaf ze aan dat het haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Het leren omgaan met alles wat erbij komt kijken als topsporter is voor iedereen weer anders blijkt nu wel uit haar verhaal. Kortgeleden vertelde ze nog op deze site wat ze allemaal beleefde rondom de wedstrijden. Als we het over verrassingen in de sport hebben dan waren dat zeker de prestaties ook van Isabel Grevelt, die zowel Nationaal als Internationaal haar doorbraak maakte. Zelf was ze er helemaal bedust onder, wie had haar ingeschat dat zij hier toe in staat was. Zelf stond ze versteld van haar kunnen. Maar dat is nou juist het mooie aan sportbeleving. Boven jezelf uitsteigen, maar dan komt het vervolg van je sportcarrière om hier in door te groeien. Iedereen die dit meemaakt zal zijn weg daar in moeten vinden, maar zo zijn alle toppers begonnen. Hiermee blijkt ook dat goede begeleiding van groot belang is en daar is met bij het Gewest Fryslân hun terdege van bewust. Ook dit seizoen zijn er weer schaatstalenten die de overstap maken naar een 'merkenteam' of een opleidingsteam, waaronder Jenning de Boo die naar Reggenborgh vertrekt en zich nu wil gaan ontwikkelen als langebaanschaatser, ook iemand die net zoals de 16-jarige Angel Daleman bij andere disiplines heel goed uit de voeten kan, zoals inline en shorttrack. Langebaanschaatser Mats Bendijk maakt de overstap naar TalentNet, de schaatser van KTT Noord / Gewest Fryslân Langebaan is gevraagd om hier te komen trainen en zich verder te ontwikkelen.

De talenten van KTT Noord shorttrack 

Ook de shorttracktalenten kwamen voor het voetlicht om hun prestaties van dit seizoen even aan te horen, wederom werd 'alleskunner' Angel Daleman naar voren geroepen om haar verhaal te doen.

Sytse Prins in gesprek met voorzitter en TC - Kunstschaatsclub Thialf Barbara Postema - Korringa

Sytse Prins waagde zich op 'glad ijs' door zich ook te verdiepen in het kunstschaatsen, gelukkig wist voorzitter Barbara Korringa van deze disipline hem de nodige uitleg te geven hoe de sport bij het Gewest Fryslân ervoor staat. Wereldwijd een grote sport, maar in Nederland nog altijd klein ondanks dat er talenten boven komen drijven. Na Sjoukje Dijkstra (geboren in Akkrum) die in vroeger jaren als kunstschaatster schitterde met grote successen. Zij werd in 1962, 1963 en 1964 wereldkampioen en vanaf 1960 vijfmaal op rij Europees kampioen. Het is nog steeds wachten op een opvolger. Door het meedoen van Lindsay van Zundert aan de winterspelen in Beijjing gaat de sport in Nederland steeds meer leven. Hopelijk komen er in de komende jaren weer toppers die zich gaan aandienen in deze tak van sport. Bij het Gewest Fryslân zijn er een aantal jeugdige talenten met potentie om zich goed te ontwikkelen. Zeker nu de KNSB sinds 2022 in Heerenveen het Nationale Trainingscentrum Kunstrijden (NTK) in IJsstadion Thialf heeft gevestigd zal dit misschien in de regio ook zijn vruchten afwerpen. De toekomst zal het leren!

Tijd voor ontspanning!

Tot slot was het tijd voor ontspanning bij de bowlingbanen, iedereen vermaakte zich prima, met een hapje en een drankje ging het er fanatiek en gezellig aan toe. Aan het einde van de avond gingen alle aanwezigen met een voldaan gevoel naar huis.

De schaatstalenten vermaakten hun prima bij het bowlen

Ook bij het bowlen was Angel Daleman fantiek bezig om goed te scoren

©foto's Martin de Jong

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers