Nieuws

Meer recent nieuws

Prima prestaties Sanne in 't Hof

29dec

Sanne in 't Hof kijkt tevreden terug op de afgelopen wedstrijden.

Podium 5000m: Marijke Groenewoud - Sanne in 't Hof - Antoinette de Jong

Een terugblik:

"Ik kijk supertevreden terug op de afgelopen weken. In Calgary mocht ik de World Cup 5km rijden. Om mij hier zo optimaal mogelijk op voor te kunnen bereiden ben ik al vroeg, ruim twee weken van te voren, naar Calgary gevlogen. Zo kon ik samen met het NLteam de eerste paar dagen rustig wennen aan de hoogte, acclimatiseren en over de jetlag heenkomen. Ik had daarna nog genoeg tijd om goed te trainen richting de World Cup. Ik kijk terug op twee geweldige weken. Het was extreem koud in Calgary, op sommige dagen zelfs -25 graden en er lag veel sneeuw buiten, hierdoor konden we niet buitenfietsen, waardoor ik heel wat uren op de tacx gezeten. Het schaatsen op het snelle ijs van Calgary is echt geweldig, het glijdt heel goed en je rijdt makkelijk hard. Ik voelde me supersterk op het ijs, ik was fit en had heel veel zin in de komende wedstrijd. Ik heb top kunnen trainen in Calgary, ook heb ik op het ijs weer deels samen kunnen trainen met de Noorse ploeg, waar ik in de voorbereiding van het seizoen ook mee heb getraind, we konden ook krachttraining doen bij de ijsbaan.

Sanne aan het Fatbiken in de sneeuw van Calgary

Ook heb ik heerlijk buiten kunnen hardlopen in de sneeuw en ik ben een keer gaan fatbiken, dat is eigenlijk mountainbiken in de sneeuw, dit vond ik echt een geweldig ervaring. Het werkt voor mij supergoed om alternatieve trainingsmanieren te zoeken waardoor ik steeds andere uitdagingen heb en ontzettend geniet van wat ik doe maar tegelijkertijd een mooi trainingseffect behaal. Naast het trainen waren we ook met een ontzettend leuk groep daar samen met mijn Roomie en teamgenoot Isabel Grevelt en trainer Ingo Bos. Daarnaast waren we ook vaak samen met oud teamgenoot bij het Gewest Fryslân Dione Voskamp en onze teammanager van de Nationale Selectie, oud schaatser Yvonne van Gennip en bondsarts Mirjam Steunebrink. We gingen elke avond samen ergens eten, lunchten tussen de trainingen door samen op de campus bij de ijsbaan en we deden ook leuke dingen op de rustdagen, zoals een keer een uitstapje naar Canmore (dichtbij Banff.) De sfeer zat er enorm goed in, hierdoor zat ik goed in mijn vel en dat werkt altijd positief op mijn prestaties.

Sanne in 't Hof tijdens haar geweldige race in de B-groep

Ik kijk heel trots terug op mijn 5km race. Ik voelde mij al heel erg goed in de weken voor ik naar Calgary ging. Ik reed in een trainingswedstrijd in Thialf een tijd van 6.50, dit was 5 seconden van mijn PR af. Hierdoor ging ik al met heel veel vertrouwen naar Calgary toe. Ook in Calgary voelde ik mij ontzettend goed, schaatste ik heel lekker en had ik vooral heel veel zin in de race. Ik reed in de B-groep en reed een tijd van 6.47, hiermee won ik de B-groep maar was dit ik ook de snelste tijd van de dag, sneller dan de A-groep waarin Irene Schouten 6.48 reed. Ook was dit weer 3 sec van mijn PR af. Dat ik de snelste tijd reed van de dag was voor mij echt een verrassing en een supermooi resultaat. Zeker omdat de race niet vlekkeloos was. Door de kwartet start moest ik 2x een andere schaatsers inhalen en bij de tweede keer dat ik iemand wilde passeren ging het bijna fout, ik kon er maar net langs op het rechte stuk, viel bijna en raakte hierdoor helemaal uit mijn ritme. Hierdoor liepen mijn rondetijden de laatste rondjes wat op terwijl ik hiervoor supervlak reed. Ik denk dus dat er zeker nog meer inzit.

NK Allround en Sprint 

Bij thuiskomt had ik een week de tijd om bij te komen, want het volgende toernooi het NK Allround stond alweer voor de deur. Dit was voor mij geen hoofddoel van dit seizoen. Ik heb mij zo gespecialiseerd op de lange afstanden waardoor ik gewoon snelheid te kort kom en mijn 500m en 1500m niet goed genoeg zijn. Toch wilde ik het toernooi wel graag rijden, omdat ik zo nog wel een goede 3km en 5km in Thialf kon rijden voor het NK Afstanden begin februari." 

Sanne in 't Hof tijdens de NK Allround in Thialf

"Ik kijk ook heel tevreden terug op mijn resultaten van afgelopen weekend. Ik reed een hele goede 3km, zoals ik wilde, helemaal vlak en tevens ook een laagland PR voor mij. Met een tijd van 4.04 werd ik 5e en was ik ook 5 sec sneller dan mijn tijd bij het WCKT. Ook de 5km reed ik weer een hele goede en vlakke race. Met een tijd van 6.53 won ik de 5km. Dit was mijn 3e goede 5km op rij, dit geeft mij echt de bevestiging dat ik goed bezig ben op deze afstand en dat ik mee kan doen om de winst. Ik ga met vertrouwen richting het NK Afstanden in februari, dit is voor mij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, hier wil ik mij plaatsen voor het WK Afstanden." 

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers