Nieuws

Meer recent nieuws

Isabel en Sanne deelnemers World Cup Calgary

24dec

Isabel Grevelt en Sanne in 't Hof namen deel aan de ISU World Cup wedstrijden in het Canadese Calgary, die werden gehouden in de weekenden van 9 t/m 11 en 16 t/m 18 december

Isabel Grevelt (voorgrond) in actie op de 1000m tegen winnares Jutta Leerdam

Sanne in 't Hof wist tijdens het tweede weekend op 16 december te verrassen door in de B-categorie op 5000m een snellere tijd neer te zetten dan Irene Schouten, de winnares van de A-groep. Hiermee troefde ze Irene Schouten af die 6:48.06 reed ten overstaande van de tijd van Sanne in 't Hof, die 6:47.28 liet noteren. 

 

Sanne in 't Hof in de B-categorie tijdens haar 5000m

Terugblik Isabel Grevelt

"Twintig dagen weg naar de andere kant van de wereld, dat was een lange en uitputtende, bijzondere, mooie reis. Ik zat namelijk in Calgary voor de World Cup 3 en 4. Ik was nog nooit overzee geweest, dus dat was erg bijzonder. Aan het begin van de reis heb ik vooral erg veel indrukken op me in laten werken. Er kwam erg veel op me af en dat merkte ik al vrij snel. Ik was erg moe en viel door de jetlag soms ook aan tafel tijdens het dineren in slaap. We gingen aan het begin van de week elke dag uit eten en we zijn naar Canmore (Rocky Mountains) geweest, dat was erg mooi. Ik heb veel opgetrokken met Sanne in 't Hof, mijn teamgenoot bij het Gewest Fryslân en Dione Voskamp. Ingo, mijn trainer kwam een week later. Ik heb de rest van mijn teamgenoten erg gemist op het ijs. Ik merkte naarmate de World Cup dichterbij kwam dat ik mijn focus niet helemaal goed lag, dus na een tijdje probeerde ik die weer terug te vinden. Mijn focus tijdens de training begon weer te komen en ik reed mijn snelste temporondje ooit (26.0). De volgende dag 200 meter tijd 12.5. Allemaal hele goede generale repetities. Helaas werd ik op de wedstrijddag wakker met hoofdpijn. Ik voelde me niet helemaal top, ik denk dat alles wat ik de dagen ervoor meegemaakt had er een beetje uit kwam." 

Isabel Grevelt tijdens de 1000 meter

"Ik reed het eerste weekend van de World Cup op de 1000 meter alsnog een pr 1.14.17. Daar was ik eerst niet echt tevreden mee, ik vond dat ik technisch niet zo goed reed en tijdens mijn tempo's had het beter gevoeld. Nu klink ik ondankbaar, maar dat ben ik niet. Ik ben blij met mijn PR en ik ben ook wel trots op mezelf dat ik de eerste keer op zulke hoogte wel een PR geschaatst heb, tevreden leren zijn is ook een vak. Ik werd 7e. De week na de eerste World Cup ging erg snel, en we kwamen alweer aan bij de laatste World Cup in Calgary."

Het drietal van de teamsprint namens Nederland: Michelle de Jong, Isabel Grevelt en Femke Kok

"Ik werd ook ingezet bij de teamsprint, wat ik erg leuk vond, we werden uiteindelijk derde in het klassement! Super leuk weer een medaille op de World Cup! Ik vind dat ik het goed heb gedaan en ik heb veel geleerd. Ik denk als we vaker samen trainen dat er een nog veel mooier resultaat uit kan rollen. En wat is het vermoeiend zo'n teamsprint, ik moest in de derde ronde als laatste bij de teamsprint snel zien te finischen, daar was ik wel even op van. De 1000 meter die ik later op de dag moest rijden ging iets minder snel dan de week ervoor 1.14.4, maar ik was opzich wel redelijk tevreden. Ik had mezelf nog goed kunnen opgeladen, ondanks dat de shuttelbus niet op kwam dagen om me naar de ijsbaan te brengen. Gelukkig kwam Ingo mijn trainer snel met de fysio om me op te halen bij het hotel, maar daar kwam wel even wat stress bij kijken. Ik miste de agressie op de 1000m en verpeste hierdoor mijn 2e bocht waar ik snelheid verloor. Maar ik was tevreden over het resultaat, een 10e plek. Samengevat een erg mooie maar koude reis met soms temperaturen van wel -30 graden. Ik heb ontzettend veel geleerd, zoals leren omgaan met prikkels, leren rust pakken, leren bezig te zijn als topsporter, leren omgaan met veranderende situaties en ook genieten van de kansen die ik op deze jonge leeftijd al krijg. Ik voel me een gelukkig mens."

Trainer/coach Ingo Bos 
Ik kijk terug op een succesvolle World Cup in Calgary. Voor Isabel is het gelukt om zo goed mogelijk voortzetten van de vorm van de afgelopen weken, er kwam heel veel op haar af. Ik ben blij dat ze het voor elkaar gekregen heeft om, zelfs met een PR, zich bovenin het World Cup klassement te kunnen handhaven. De medaille op de teamsprint was een mooie extra kroon op het werk. Sanne heeft in de B-groep haar niveau goed kunnen laten zien door de snelste seizoentijd van de wereld te rijden. Een bevestiging van het feit dat we op de juiste weg zitten. Nu zijn de pijlen gericht op het NK Afstanden waar plaatsing voor het WK centraal staat. 

 

 

 

©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers