Nieuws

Meer recent nieuws

Isabel Grevelt haar World Cup-debuut

09nov

Isabel Grevelt

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig op weg naar mijn eerste World Cup in Stavanger. Op zondag rijd ik de 1000 meter in de B-groep. Ik ga hard schaatsen en mijn best doen om goed te presteren en vooral heel erg veel leren van deze trip. Ik hoop me bij de eerste 5 te schaatsen, zodat ik 18 november in Thialf mag starten in de A-groep.
 
Het meest bizarre van mijn plaatsing is er nu wel af, maar dat moment was voor mij buitenaards. Wat er toen door me heen ging was op dat moment het gekste wat ik ooit heb gevoeld. Ik kan die gevoelens nu ook nog maar moeilijk weer naar boven brengen. Merk dat het nu tijdens de reis wel allemaal weer een beetje omhoog komt, ik ben alleen maar aan het lachen hier.
 
Ik zie het behalen van mijn plek in de World Cup ook als een teamprestatie. Aangezien ik dit niet behaald zou hebben als ik me niet zo op me gemak had gevoeld in dit team. Daarbij maakt de discipline die mijn teamgenoten hebben dat ik ook het uiterste uit mezelf wil halen. Iedereen wil elkaar helpen, dat vind ik bijzonder. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in het Gewest Fryslan en ik hoop dat we aankomend seizoen mooie dingen kunnen laten zien. Daarnaast voel ik me in Heerenveen zelf ook heel erg thuis, ik kom vaak over de vloer bij teamgenoten en ik zit lekker in m’n vel. Ik ga proberen er iets moois van maken bij de World Cup.

Ik heb er ontzettend veel zin in!

Groetjes Isabel Grevelt

©foto Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers