Nieuws

Meer recent nieuws

World Cup Kwalificatie Toernooi

31okt

WC Kwalificatie Toernooi door het oog van Hoofdtrainer / coach Ingo Bos

Een tevreden coach Ingo Bos

Goede prestatie voor schaatsers Friese Gewest tijdens World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf

"Ik kijk met tevredenheid terug op afgelopen weekend. Het was een spannend toernooi waarin we meestreden om de Worldcuptickets. We hebben laten zien dat we bij de dames sprint 'er kort op' zitten. Meerdere rijdsters maakten een reële kans op de vijfde plaats. Uiteindelijk zat Sanneke de Neeling op de 1500m binnen 0.2 sec van de laatst geplaatste af.

Isabel Grevelt stijlvol in de bocht

Op de 500m zat Isabel Grevelt na de eerste omloop op de 5e plaats met vrijwel alle dames van het gewest binnen een paar tienden achter zich. Dit bood perspectief voor de tweede omloop. In de tweede omloop van deze 500m reden enkele dames iets harder dan in de eerste omloop en misten onze gewestelijke dames net de 5e plaats. Op de 1000m was het echter wel raak. Isabel Grevelt versloeg o.a. Femke Kok waardoor ze nét het laatste worldcupticket wist te bemachtigen. Overigens zaten Sanneke de Neeling (0.16sec), Helga Drost (0.4 sec) en Esme Stollenga (0.6 sec) er vlak achter. 

Sanne in 't Hof tijdens haar 5000 meter race

Op de lange afstanden begon Sanne in't Hof iets te gretig aan de 3000m waardoor ze te snel is gestart. Het lukte vervolgens niet om de rondetijden vast te houden. Op de 5000m reed Sanne erg gecontroleerd en gleed ze door naar de tweede plek. Hierdoor mag ze de vierde worldcup rijden in Calgary. 

Bij de mannen stonden Rem de Hair (500 - 1000), Jur Veenje (1500), Joost van Dobbenburgh (500-1500) en Mika van Essen (1000) aan de start namens het DTF - top12 team. Worldcup tickets waren voor de heren een stuk lastiger om te bemachtigen. Ondanks dat hebben we mooie races kunnen zien met een aantal PR's en een aantal snelle seizoenstijden!"

©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers