Nieuws

Meer recent nieuws

4x Goud Lise Dijkstra NK Inlineskaten

19jul

Lisa Dijkstra succesvol tijdens het Daikin NK Inlineskaten Baan in Rijssen (15-16 juli)

Lisa Dijkstra met haar medailleoogst van het NK Baan in Rijssen

De 12-jarige Lisa Dijkstra uit Birdaard is dit seizoen bij de meisjes kadetten zeer succesvol bij het Inlineskaten. Tijd om te weten te komen wie zij is.

Lise Dijkstra (#332) in actie tijdens de NK Baan in Rijssen

Dit jaar ben ik toegetreden tot het Gewest Fryslân, waarbij ik lid ben geworden van zowel de inline-als shorttrackselectie. Op mijn 8e ben ik in Leeuwarden bij Trias begonnen met shorttrack. Omdat ik heel veel plezier in de schaatssport had, ben ik later ook begonnen met langebaanschaatsen bij de IJsleeuwen in Leeuwarden en gaan skeeleren bij skeelervereniging IDS in Zwaagwesteinde. Hoewel het plezier nog altijd voorop staat, zijn de trainingen en wedstrijden wel een beetje serieuzer geworden. Tot nu toe is dat goed te combineren met mijn school, het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden, maar heel veel tijd voor huiswerk heb ik niet. Meestal train ik zes keer per week. Met nationale titels op langebaan en marathon eerder dit jaar heeft dat inmiddels ook zijn vruchten afgeworpen. Dit gaf dan ook veel vertrouwen in een mooi inlineseizoen. Tijdens de Europacups in Gross Gerau, Geisingen en Heerde maakte ik voor het eerst kennis met het internationale inlinegeweld. Het was best even wennen om staande te blijven in grote pelotons met gehaaide concurrenten, maar met hulp van mijn coach Bianca Roosenboom en door het afkijken van de trucjes van toppers als Bart Swings wist ik snel grote stappen te maken. Dat resulteerde in enkele finaleplekken en zelfs een bronzen medaille op de 500 meter in Heerde. De verwachtingen voor het NK baan en NK weg waren dan ook hoog gespannen. Het niveau bij de kadetten ligt echter hoog en voor de verschillende titels lagen diverse kapers op de kust. In Achterveld liep het op het NK weg niet helemaal naar wens en moest ik genoegen nemen met brons en zilver.

Podium 200 meter: Lise Dijkstra (2e) - Anouk Aalders (1e) - Janna Wietske van der Ende (3e)

Ik was in Rijssen bij het NK baan daarom zeer gebrand om een inlinetitel aan mijn palmares toe te voegen. De 200 meter was zoals verwacht een prooi voor sprintspecialiste Anouk Aalders. Toen ook mijn favoriete 1000 meter naar Anouk ging sloeg de twijfel een beetje toe. Maar met goud op de afvalkoers wist ik het tij te keren en werden vervolgens ook de 500 meter en puntenkoers winnend afgesloten.

Het podium van de afvalkoers Yanouk Zijlstra (2) - winnares Lise Dijkstra - Lana Schiphof (3e) - (allemaal lid van Skeelervereniging IDS)

De winst op de relay met mijn teamgenoten van Gewest Fryslân was een prachtig toetje op een zeer geslaagde reeks nationale kampioenschappen met uiteindelijk 4x goud, 3x zilver en 2x brons. In augustus zal ik voor TEAM NL uitkomen op de Europacup in Oostende. Daarna gaat de focus weer op de winter en zal ik overstappen van wielen naar ijzers. Mijn belangrijkste doelen liggen in het shorttrack, maar ik hoop ook op de langebaan weer mooie dingen te kunnen laten zien.  

Naast Lise Dijkstra is er een groep jongens en meisjes bij het inlineteam van het Gewest Fryslân die dit seizoen laten zien over veel talent te beschikken. Het team onder leiding van trainer / coach Bianca Roosenboom weet tijdens de inlinewedstrijden mooie prestaties neer te zetten. Voor de toekomst ziet het er goed uit voor het Friese Gewest.

achter: Elbrich Nicolay - Anouk Cnossen - Jarno Haitjema - Robin Metz - Steyn Wagenaar - Mayke Vriesinga - Sophie Nijboer - trainer/coach Bianca Roosenboom - voor: Isa Steegstra - Anouk Aalders - Lise Dijkstra - Janna Wietske van der Ende - Lars Dijck - Yanouk Zijlstra

foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers