Nieuws

Meer recent nieuws

Henk Hospes stopt!

28mrt

Henk Hospes stopt als hoofdtrainer / coach bij Gewest Fryslân!

Henk Hospes

Na vijf jaar hoofdcoachschap, met als hoogtepunten een rijdster op de laatste twee Spelen, doet Development Team Coach Henk Hospes een stapje terug. Vijf jaar werken aan de top, met zowel jong talent als ervaren rotten, heeft zowel de sporters als het Gewest Fryslân geen windeieren gelegd. Door zijn zeer betrokken houding bij de sporters en zijn jarenlange ervaring, wist Hospes telkens weer talent door te laten stromen naar topteams.
 
Henk Hospes was in zijn jonge jaren een verdienstelijk kortebaanschaatser en die voorliefde steekt hij nog altijd niet onder stoelen of banken. Toch zijn de rijdsters met een wat langere adem de meest succesvolle sporters van hem gebleken. Vooral zijn blijvende zoektocht naar nieuwe multi-disciplinaire trainingsvormen en sparringpartners - zoals de marathonteams van Bouw & Techniek en Palet - hebben ervoor gezorgd dat zijn rijd(st)ers zich als professionals konden ontwikkelen. Deze nieuwe wegen zullen ook zonder Hospes een belangrijke factor blijven in de ontwikkeling van sporters binnen het Development Team Gewest Fryslân.


De altijd zeer betrokken Henk Hospes bij een training

Na al die jaren dag in dag uit bezig te zijn met sporters, is het tijd geworden om een stapje terug te doen. Ik wil mij graag bezig blijven houden met coaching van sporters en/of coaches; dan blijf ik ook in mijn kracht. Maar, het is eerst tijd voor het gezin: meer vakanties en fietsen in de bergen met kameraden. En daar past geen hoofdtrainerschap bij. Op dit moment zijn we in gesprek over hoe ik een bijdrage kan bijven leveren aan het mooie proces dat we ruim negen jaar geleden zijn gestart. Er staat een mooi talentontwikkelingsprogramma en dat wil Friesland verder uitbouwen. Dat kan ook prima zonder de coach Henk Hospes.”
 
Met het stoppen van Hospes is de zoektocht begonnen naar een nieuwe invulling voor de top van het talentontwikkelingsprogramma van Fryslân. Daarvoor zijn meerdere opties die op dit moment worden onderzocht. “Wij hebben best wat ideeën hoe we het vertrek kunnen opvangen, maar we hebben op korte termijn nog geen besluit genomen. Mogelijk dat er ook uit onverwachte hoek nog een sollicitatie komt. In het belang van de sporters zullen wij echter snel handelen. Binnenkort komen wij met meer nieuws” zegt Jan Bakker - topsport coördinator bij Gewest Fryslân.
©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers