Nieuws

Meer recent nieuws

Tim Prins Wereldkampioen 1500m Junioren

28jan

                                           Het podium van de 1500m: Joep Wennemars - Tim Prins - Emil Pedersen Matre (NOR)                                                       

In een prachtig decor, met op de achtergrond de bergen, werd van 28 t/m 30 januari in het Oostenrijkse Innsbruck het WK Junioren verreden. De Nederlandse schaatsers gingen op de openingsdag goed van start gegaan. Tim Prins van het Gewest Frryslân behaalde met een tijd van 1.50.31 op de 1500 meter zijn eerste wereldtitel bij de junioren. De 18-jarige Jouster kon de meeste tegenstand verwachten van zijn landgenoot Joep Wennemars. De week vooraf aan het WK was Tim ook al sneller tijdens de World Cup die ook in Innsbruck werd gehouden. dan de zoon van oud schaatser Erben Wennemars. Alhoewel Tim Prins tijdens zijn race in de tweede bocht een mispeer maakte wist hij toch de snelste tijd neer te zetten. De tweede dag was bij de 1000 meter voor mannen het volledige podium rood-wit-blauw, Joep Wennemars van Team TalentNED was de snelste, Kayo Vos en Tim Prins, beide van het Gewest Fryslân, eindigden als tweede en derde. Joep Wennemars finishte in 1.10,65, dat was 0,51 seconde sneller dan Tim Prins. Bij aanvang van de 5000 meter genoot Wennemars een voorsprong in het klassement van bijna vijf seconden op Prins.

                                                              Huldiging 1000m v.l.n.r. Kayo Vos - Joep Wennemars -Tim Prins                                                                                                 

Op de 5000meter werd de eerstejaars A-junior achtste in 6,50.54, Joep Wennemars werd zevende in 6.49,71 en pakte daarmee de allround WK titel. Tim Prins werd tweede in het eindklassement. Het brons was voor de Noorse Emil Pedersen Matre (de neef van Sverre Lunde Pedersen). Op zondag stond de ploegenachtervolging, de teamsprint en de massastart nog op het programma. Bij de ploegenachtervolging kwam er voor Tim Prins na zijn reeds behaalde successen op zondag nog eens zilver bij. Samen met Joep Wennemars en Stijn van de Bunt moesten ze Japan, die ruim drie seconden sneller waren, voor laten gaan. Op de teamsprint was Nederland de grote favoriet, maar daar werden Prins, Wennemars en Kayo Vos gediskwalificeerd. De titel ging naar Rusland.

                                                   

                                                         Ploegenachtervolging Stijn van de Bunt, Joep Wennemars en Tim Prins                                                                             

Tijdens de laatste dag van het WK Junioren in Innsbruck heeft Jildou Hoekstra uit Jislum de eerste medaille op dit WK behaald, ze schaatste met Pien Smit en Chloé Hoogendoorn met overmacht naar de wereldtitel op de teamsprint. Met een tijd van 1.31,04 waren ze ruim vijf seconden sneller dan de nummer twee, Zuid-Korea, Kazachstan werd derde. Jildou werd de voorgaande dagen vijfde op de 500 meter en tiende op de 1.000 meter.

©Photos ISU 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers