Nieuws

Meer recent nieuws

Sanne in 't Hof verrast tijdens NK

01nov

Zilver voor Sanne in 't Hof achter sublieme Irene Schouten

Sanne in 't Hof - Irene Schouten - Carlijn Achtereekte

Sanne in 't Hof tijdens haar 5000 meter

Met een baanrecord was het Irene Schouten die de grote aandacht trok met haar toptijd van 6.45,69 op de 5000 meter, maar zeker zo verrassend was Sanne in 't Hof met de tweede plaats. De 23-jarige schaatsster van het Gewest Fryslân plaatste zich met haar nieuwe PR van 6.57.63 zowel voor de 3000 en 5000 meter van de komende wereldbekerwedstrijden. 

Sanne in 't Hof 

Ik kijk terug op een supermooi weekend. Ik heb ontzettend genoten en de wedstrijden gingen boven verwachting goed. 

Ik heb een heel goed zomerseizoen gedraaid en ben fit en fris uit de zomer gekomen. Daarna heb ik een mooi trainingskamp in de Alpen gehad met het marathonteam Bouw&Techniek waar ik nog mooi een omvangsweek op de fiets heb kunnen draaien voor ik weer het ijs op ging in Inzell. Ik heb twee hele goede weken in Inzell gehad en daarna mij voorbereid op het NK Afstanden Ik voelde de afgelopen weken al dat het erg goed ging en dat ik flinke stappen had gemaakt, maar wat dat precies voor resultaten zou opleveren bij de wedstrijden wist ik zelf ook nog niet.  

Ik heb mij dit seizoen volledig gefocust op de lange afstanden omdat dat toch het best bij mij past. Ik heb veel omvang gedraaid, heb anders getraind en voel mij sterker dan ooit.  

De eerste dag van het NK reed ik de 3000m en was ik best wel wat gespannen, maar mijn rit ging heel erg goed en ik reed 2 seconden van mijn pr af, 4.05.04. Ik voelde dat het met de vorm wel goed zat. Dit gaf mij heel veel vertrouwen voor de dag erna, voor de 5000m omdat ik denk dat dit nog net iets meer mijn afstand is.  

Bij de 5000m was ik heel ontspannen voor mijn rit, ik voelde me goed en had er vooral heel veel zin in. De rit ging super goed, ik had een mooie tegenstander en voelde dat ik de macht had om mee te gaan aan het begin en kon het ook volhouden. Ik reed lekker, zat in een goede flow en ik reed 8 sec. van mijn pr af. Dit had ik nog niet direct zien aankomen. Ik was ontzettend blij dat dit er nu uitkomt. Ik wist dat ik het kon, en ik wist dat ik stappen gemaakt had, maar dit had ik nog niet direct zien aankomen. Ik had met mijn trainer Henk, als doel gesteld om dit seizoen voor het eerst onder de 7.00 te rijden, dat hoopte ik dan bij het OKT te kunnen doen, maar dat ik er nu al zover onder zou duiken had ik zeker niet zien aankomen.  

Dat ik dan ook nog eens 2e werd op het NK en me daarmee zou plaatsen voor de World Cups had ik echt niet zien aankomen.  

Ik heb ontzettend veel leuke reacties gekregen van mensen om me heen en ben overspoeld met berichtjes, dit is heel erg leuk om mee te maken. En nu op naar de World Cups, daar heb ik ontzettend veel zin in. Dit wordt een heel nieuwe avontuur van mij maar ik ga er van genieten en ik ben benieuwd wat ik nog meer kan laten zien. Ik weet dat er nog meer inzit, maar wat dat precies is, dat gaan we meemaken.  

Voor uitslagen: https://liveresults.schaatsen.nl/events/2022_NED_0001/schedule

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers