Nieuws

Meer recent nieuws

Talentontwikkeling leeft in Fryslân

28okt

Record aantal deelnemers Gewest Fryslân op NKA

Development Team onder leiding van Henk Hospes

Het Gewest Fryslân nam in het weekend van 29, 30 en 31 oktober in Thialf met zo'n 26 deelnemers inclusief reserves deel aan het Nederlandse Kampioenschap Afstanden. In totaal stonden de schaatsers van het Gewest Fryslân potentieel 37 keer aan de start. De NK afstanden is na de IJsselcup de eerste echte aftrap van een uitermate spannend seizoen. Met zoveel starts is Fryslân in de breedte als opleidingsbolwerk sterk vertegenwoordigd. De meeste rijders zijn relatief jong en komen uit voor het Development Team of het KNSB Talenten Team Noord-Fryslân. Deze teams zijn de opmaat naar het echte werk bij de topteams die Nederland rijk is.

Team Ian Steen

Naast de inbreng vanuit deze teams zijn er ook een aantal schaatsers actief in het reguliere programma van het Gewest Fryslân bij coach Ian Steen “Dit is een mooie en verdiende beloning voor het doorzettingsvermogen van deze rijders,” aldus Ian Steen. Voor Henk Hospes en Peter Kolder komt deze grote deelname van het Gewest Fryslân niet als een verrassing. “Op dit moment hebben we het geluk dat we een grote groep zeer talentvolle rijders in onze teams hebben.

Peter Kolder met leden van het KTT Noord team tijdens een training

Dit is het resultaat van jarenlang investeren in faciliteiten en een eigen visie op talentontwikkeling. Onze multi-disciplinaire aanpak maakt onze sporters, maar ook de trainers beter en leidt dus tot dergelijke resultaten,” volgens Peter Kolder, die naast bondscoach voor de junioren ook dagelijks op het ijs staat met de Talent team-rijders. ”Door onze nieuwe status zijn we nog beter in staat om talenten op te leiden voor het grote werk. Van trainen tot een goed begeleidingsteam en het hebben van volwaardige faciliteiten maakt dat onze talenten dichter tegen de topteams aanschuiven. Door deze ontwikkeling kunnen wij ze dus ook beter afleveren aan de top, waardoor de sporter en de topteams kunnen profiteren van onze inspanningen,” aldus Henk Hospes.   

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers