Nieuws

Meer recent nieuws

1e KNSB Topsportwedstrijd Inlineskaten

01mei

KNSB Topsportwedstrijd Inlineskaten Heerenveen 30 april en 1 mei

Start 1000 meter dames

Tijdens de eerste KNSB Topsportwedstrijd Inlineskaten Inline-Skatecentrum Sportstad in Heerenveen zijn ook een aantal sporters van het KNSB Talent Team Noord en van de Friese Trainings Selectie van het Gewest Fryslân inline van de partij. Er wordt dit weekend gestreden op sprint- en de langeafstanden. Voor iedereen was het weer even wennen na een lange tijd dat er geen officiële wedstrijden zijn gereden. Gelukkig was het wel mogelijk geweest om zich met trainingen voor te bereiden op een onzeker seizoen vanwege de corona-maatregelen. Er werd fanatiek gestreden, waarbij de inlineskaters van het Gewest Fryslân zich goed weerden tegen hun tegestanders om zo hoog mogelijk te eindigen in de uitslagen. Helaas mag er nog geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. Hieronder de uitslagen van de eerste dag.

Voor Moniek Klijnstra was het ook even afwachten hoe of ze ervoor stond na de periode dat er geen wedstrijden waren

Uitslag 1000m Dames: 

Winnares werd Elisa Dul, de inliners van het Gewest Fryslan eindigde Maya de Jong als vierde, gevolgd door Moniek Klijnstra als 7de, Fleur Veen (8), Bianca van der Meer (9), Fleur Huls (11), Simone Veenstra (16) en Lotte Veenstra (17), Dinly Koster werd gediskwalificeerd.

Uitslag 1000m Heren:

Winnaar was Rémon Kwant uit Heerenveen, van het Gewest Fryslân werd Jenning de Boo 7de en Gijs Kamp 12de.

Dames Puntenkoers:

Bij de puntenkoers ging de overwinning naar Elsemieke van Maaren, hier werden Fleur Veen van het Gewest Fryslân 4de, Lotte Veenstra (5) Maya de Jong (6), Bianca van der Meer (13),  Dinly Koster (16), Simone Veenstra (19) en Berber Vonk (27).

Heren Puntenkoers:

 Luc ter Haar werd winnaar van de puntenkoers, van de deelnemers van het Gewest Fryslân werd Kayo Vos 9de en Matthieu Hollaar 18de.

Hoewel publiek niet welkom was langs de baan, konden de liefhebbers de seizoensopening thuis toch vanaf de bank volgen. De organiserende club Lindenoord uit Wolvega zorgde namelijk voor een livestream via hun Facebookpagina.  

Wedstrijdplanning

De KNSB Baan- en wegwedstrijden zijn op zich staande inlineskatewedstrijden. Per afstand zijn dagprijzen te verdienen. Afhankelijk van het type wedstrijd en het aantal deelnemers worden eerst voorrondes verreden. Dit seizoen zijn er 10 wedstrijden verdeeld over 4 landelijke wegwedstrijden en 6 landelijke baanwedstrijden. Wegwedstrijden worden gehouden op een afgesloten wegparcours of op een afgesloten parcours op de openbare weg. Er wordt gestreden op sprint- en langeafstanden. Baanwedstrijden worden gehouden op een baanparcours van tussen de 200 en 400 meter of op een 200-meterpiste. Voor meer info: kijk op Schaatsen.nl

©foto Martin de Jong

 

 

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers