Nieuws

Meer recent nieuws

Inlineskaters klaar voor nieuwe seizoen

26apr

Gewest Fryslân Inlineskaten klaar voor het seizoen 2021

KNSB Talent Team Noord / Gewest Fryslân Inlineskaten en de Friese Training Selectie (FTC) / Gewest Fryslân Inlineskaten 

Achter: v.l.n.r. Trainer / Coach: Sander de Graaff, Berber Vonk, Sascha Schenk, Kayo Vos, Lotte Veenstra, Jenning de Boo, Moniek Klijnstra, Matthieu Hollaar, Maya de Jong, Gijs Kamp, Dinly Koster, Fleur Huls, Fleur Veen, Trainer / Coach: Valentina Berga-Belloni - Voor: v.l.n.r. Udo van der Wier, Rick van den Akker, Bianca van der Meer, Mayke Vriesinga, Kimberley de Lang, Marieke de Vries, Donna Gemser, Robin Metz, Chris de Velde  

Coronaregelgeving

De selecties van zowel het FTC als het KTTN Inlineskaten zijn al een tijdje weer in training in het overdekte Inlineskatecentrum Sportstad Heerenveen. Door de coronaregelgeving waren de schaatstrainingen in Thialf voor de meeste sporters niet meer mogelijk, waardoor er eerder met de trainingen voor het Inlineskaten is begonnen. De eerste wedstrijd als testevent is prima verlopen, hier deden ook een aantal sporters van het gewest Fryslân aan mee. Bij de meisjes mochten Mayke Vriesinga, Marieke de Vries en Donna Gemser meedoen en bij de jongens Udo van der Wier, Rick van den Akker, Robin Metz en Chris de Velde.

Robin Metz (#67) aan de start bij de catogorie kadetten

Blij om weer een wedstrijd te mogen rijden

De 14-jarige Robin Metz uit Leeuwarden was succesvol met twee overwinningen in de catogorie kadetten. "Deze eerste wedstrijd was daarom best nog wel even spannend, ik was in het begin wat zenuwachtig, maar het voelde al snel weer vertrouwd. Ik vind de spanning bij de wedstrijden leuk, ik kreeg hier nu ook wel veel energie van. De eerste plaats op beide afstanden maakte het natuurlijk helemaal af."

Mayke Vriesinga (#393) in actie tijdens de fieldlab-wedstrijd in Heerenveen

"Het was een leuke dag", aldus Mayke Vriesinga. "Blij om weer een wedstrijd te mogen rijden. Bij mijn categorie junior B-meisjes deden er 24 mee. Donna, Marieke en ik waren met z’n drieën van het gewest. Het was leuk om samen als team te rijden. Ik reed nog naar een 3e plek op de 1000m. In totaal zijn we 5e, 6e en 7e geworden. Ondanks het anders trainen in de corona tijd ging het toch boven verwachting goed. Tijdens de wedstrijd zelf was er niks anders, de coaches stonden aan de kant voor de begeleiding en de voorbereiding was hetzelfde. Wel heel jammer dat er geen publiek was, met publiek en familie is veel leuker natuurlijk. Dat we de regels voor corona moesten volgen vind ik goed en is niet erg, dat hoort er nu eenmaal bij. Dit jaar ben ik nieuw bij het gewest en dat is wel even wennen. Maar gelukkig kunnen we nog wel gewoon doorskeeleren. Hopelijk komen er veel wedstrijden en nog leuke trainingen." 

Testevenement

De fieldlab-wedstrijd in Heerenveen was een geslaagd evenement. Na toestemming van het ministerie van VWS organiseerde de KNSB in samenwerking met NOC*NSF op zaterdag 17 april een inlineskatewedstrijd voor kadetten en junioren B. Het testevenement was een onderdeel van de pilot met toegangstesten. Zondag 18 april was er in het overdekte Inlineskatecentrum in Heerenveen ook een wedstrijdsimulatie ter voorbereiding op de topsportwedstrijden onder leiding van bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni waar ook leden van het Gewest Fryslân aan meededen.

KNSB Talent Team Noord / Gewest Fryslân Inlineskaten selectie 2021

Achter v.l.n.r. Trainer / Coach: Sander de Graaff, Berber Vonk, Sascha Schenk, Kayo Vos, Lotte Veenstra, Jenning de Boo, Moniek Klijnstra, Matthieu Hollaar, Maya de Jong, Gijs Kamp, Dinly Koster, Fleur Huls, Fleur Veen, Trainer / Coach: Valentina Berga-Belloni   

KNSB-inlineskatewedstrijden

Voor de wedstrijden die gepland staan is het dit seizoen afwachten hoe deze kunnen worden georganiseerd. De eerstevolgende KNSB-inlineskatewedstrijden worden georganiseerd op 30 april en 1 mei in Heerenveen. De selecties van het Gewest Fryslân zullen er alles aan doen om optimaal aan de start te verschijnen. Helaas mag er nog geen publiek bij aanwezig zijn. De deelnemers van het KNSB Talent Team Noord / Gewest Fryslân Inlineskaten en de Friese Training Selectie (FTC) / Gewest Fryslân Inlineskaten staan te popelen om weer in wedstrijdverband te mogen strijden om de hoogste eer. 

Friese Training Selectie (FTC) / Gewest Fryslân Inlineskaten selectie 2021

Trainer / Coach Sander de Graaff, Mayke Vriesinga, Chris de Velde, Donna Gemser, Udo van der Wier, Bianca van der Meer, Rick van den Akker,  Marieke de Vries, Robin Metz, Trainer / Coach Valentina Berga-Belloni  (op de foto ontbreekt Sophie Nijboer)

v.l.n.r. Dinly Koster, Maya de Jong, Berber Vonk, Trainer / Coach: Valentina Berga-Belloni , Moniek Klijnstra, Fleur Veen

We zijn er klaar voor, de trainingen zijn gedaan nu de wedstrijden nog!

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers