Nieuws

Meer recent nieuws

Jens van 't Wout naar Nationale Selectie (NTS)

13apr

Jens (links) herenigd met zijn broer Melle

De 19-jarige shorttracker Jens van 't Wout van het KNSB Talent Team Noord/Wadro is door bondscoach Jeroen Otter geselecteerd voor de Nationale Trainings Selectie (NTS).
Het team bij de mannen voor het komende seizoen zijn: Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Friso Emons, Dylan Hoogerwerf, Kay Huisman, Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Sven Roes, Bram Steenaart, Melle van 't Wout en Jens van 't Wout. Bij de vrouwen zijn dat: Georgie Dalrymple, Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Rianne de Vries. Sinds de tweede helft van het afgelopen seizoen trainde Jens van 't Wout al mee met de nationale shorttrackploeg, maar vanaf nu mag hij zich echt NTS'er noemen. 

Team Nederland Wereldkampioen Relay v.l.n.r. Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Jens van 't Wout en Itzhak de Laat

Na een succesvol seizoen, waarin Jens van 't Wout in Thialf de Nederlandse afstandstitel op de 1500 meter pakte en in het eindklassement tweede werd bij het NK Allround kon de weelde niet op. Jens reed zich in de kijker van de bondscoach en mocht meedoen in het Nederlandse Relay Team tijdens het EK in Poolse Gdansk. Samen met zijn teamgenoten werd hij Europees kampioen en als klap op de vuurpijl veroverde hij met het team goud tijdens het Wereldkampioenschap shorttrack in Dordrecht, dus kwam de uitnodiging voor de NTS zeker niet zomaar uit de lucht vallen. "Jeroen had al een paar keer gezegd dat ik er volgend jaar bij zou zitten”. Bij de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen 2021-2022 kwam de officiële bevestiging in een laatste gesprek met bondscoach Jeroen Otter. Bij het team wordt Jens herenigd met zijn oudere broer Melle, die in 2019 de overstap maakte. "Het is superfijn dat ik nu weer met Melle kan trainen, de rijders van Wadro zie ik straks ook nog regelmatig in Thialf. Ze vinden het leuk voor mij, dat is fijn om te horen. We zijn nu ook alweer begonnen met fietsen en krachttrainingen en bouwen het verder rustig op. Komend jaar wil ik nog meer moois laten zien. Als ik door blijf bouwen zoals afgelopen seizoen is er wel een kans voor mij richting de Olympische Spelen."

©foto Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers