Nieuws

Meer recent nieuws

Marrit Fledderus naar Schaatsteam Reggeborgh

26feb

Marrit Fledderus maakt de overstap van het Development Team Fryslân naar Schaatsteam Reggeborgh.

Marrit Fledderus

De 19-jarige Friese sprintster uit Sint Nicolaasga heeft een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg van trainer/coach Gerard van Velde.

Marrit Flederius en Femke Kok 

Hiermee wordt Marrit bij Schaatsteam Reggeborgh weer herenigd met haar schaatsvriendinnen Femke Kok en MIchelle de Jong. Ook treft ze hier Ireen Wüst als teamgenoot. Voor Marrit Fledderus een mooie stap voorwaarts nu ze van het Gewest Fryslân naar een merkenteam is vertrokken.

Marrit links op de foto tijdens het jeugdschaatsen bij schaatsvereniging STD uit Sint Nicolaasga

Marrit tijdens de Viking Race in 2006

"Ik ga de overstap maken van het Gewest Fryslan naar Team Reggeborgh.
Het schaatsen begon voor mij toen ik 6 jaar was, ik stond voor het eerst op schaatsen. Ik had er erg veel plezier in en ben zo op jeugdschaatsen gegaan, daarna kwam ik bij de club en daar ook een hele leuke tijd gehad. Paar jaar later werd ik benaderd door het Gewest Fryslan, waar ik vervolgens 5 jaar heb geschaatst. Nooit gedacht dat ik ooit in een professionele ploeg zou komen. Erg blij dat ik deze stap kan maken! Dit is voor mij een mooie stap, er zitten sporters in het team met veel ervaring en denk dat het goed is voor mij, omdat ik daar veel van kan leren en hierdoor kan groeien naar hoger niveau. Erg leuk om weer bij mijn oude teamgenoten Femke en Michelle te zitten. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij het Gewest Fryslan, veel geleerd, leuke sfeer en altijd met plezier naar de trainingen gegaan. Ben erg dankbaar voor deze leuke tijd en mooi dat ik dankzij al die jaren nu deze stap kan maken!"

Marrit Fledderus namens het Gewest Fryslân in actie

©foto's Martin de Jong

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers