Nieuws

Meer recent nieuws

Wereldtitels voor schaatsers RTC Noord Fryslân

20mrt

Sanne in 't Hof, Sanneke de Neeling en Sterre Jonkers winnen goud tijdens de WK voor studenten.

                                                                       Sterre Jonkers - Sanne in 't Hof - Paulien Verhaar

Tijdens de WK voor studenten op de onoverdekte Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam heeft Sanne in 't Hof van RTC Noord Gewest Fryslân de 1500 meter op haar naam geschreven in 2.09,56, teamgenoot Sterre Jonkers werd tweede met 2.09,78. Sanne hoopte vooraf op een podiumplek en was dan ook superblij dat ze wereldtitel had veroverd. Het oranjepodium werd compleet gemaakt door Paulien Verhaar (2.09,85). Isabelle van Elst van RTC Noord eindigde op de vijfde plaats met een tijd van 2.11,76.

                                                                          Sterre Jonkers - Esmee Visser  - Sanne in 't Hof

Op de 3000 meter veroverde Sterre Jonkers zilver (4:37.66) en Sanne in 't Hof brons (4:37.72), de wereldtitel ging naar Olympisch Kampioen Esmee Visser (4:33.15). Op de 5000 meter pakte Sanne in 't Hof ook brons (7:48.28), de wereldtitel ging met een baanrecord van 7:34.70 wederom naar Esmee Visser.

Sanneke de Neeling greep tijdens de WK Studenten met een tijd van 1:20.11 op de 1000 meter ook de wereldtitel, de schaatsster van het RTC Noord Fryslân verbrak het baanrecord met meer dan vijf seconden. De Russische Irina Kuznetsova (1.21,12) werd tweede voor Femke Beuling die in 1.21,55 over de finish kwam, Isabelle van Elst werd zevende en Sanne in 't Hof tiende. Het regenachtige weer zorgde voor wisselde omstandigheden waar de meeste schaatsers weinig ervaring mee hadden omdat ze overdekte ijsbanen gewend zijn. Ook was er goud bij de ploegenachtervolging voor team Nederland, Paulien Verhaar, Sterre Jonkers (RTC Noord Fryslân) en Femke Beuling reden gedrieën naar de wereldtitel. Ze waren met een tijd van 3.26,87 ruim sneller dan het Poolse drietal (3.29,69) en het Wit-Russische team (3.38,08).

Op de slotdag van het wereldkampioenschap stonden de mixed team sprint en mass start nog op het programma. Helaas heeft het organisatiecomité van de WK voor studenten moeten besluiten de laatste dag af te gelasten, omdat evenementen met meer dan honderd bezoekers met betrekking tot het coronavirus niet meer mochten worden gehouden.

©foto's Hanneke Mennens

 

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers