Nieuws

Meer recent nieuws

Gert Wierda naar Team Zaanlander

04apr

Gert Wierda

Gert Wierda van het KNSB Talenten TEAM Noord schaatst komend seizoen voor team Zaanlander, dat onderleiding staat van coaches Jillert Anema en Arjan Samplonius.Het team bestaat verder uit Marwin Talsma, Daan Gelling, Tjerk de Boer, Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Maaike Verweij, Arianne Pruisscher en Elisa Dul. Voor Gert Wierda een mooie nieuwe uitdaging om zich verder te ontwikkelen in zijn stayerskwaliteiten.

Gert Wierda tijdens het OKT in Thialf
"Ik ben heel erg blij met de overgang naar Team Zaanlander. Inmiddels heb ik al een paar trainingen met het team gedraaid; het is natuurlijk even wennen in een nieuwe omgeving, maar het bevalt zeer goed! Het is een team dat goed bij mij past en ik ben dan ook blij dat zij mij deze kans geven.
Ik ben het Gewest Fryslân zeer dankbaar voor wat het mij de afgelopen jaren heeft gebracht. Toen ik Junior C1 was ben ik er als broekie bij gekomen en de trainers bij het Gewest hebben mij dusdanig goed opgeleid dat ik aan het eind van afgelopen schaatsseizoen (als Junior A2) de overstap naar een merkenteam heb kunnen maken. Hier wil ik het Gewest en alle trainers, bestuursleden, vrijwilligers en alle andere mensen die dit mogelijk hebben gemaakt voor bedanken. Komend seizoen ga ik mezelf verder door te verbeteren op met name de 1500m en de 5000m. Ook ga ik weer meedoen aan de belofte marathons en wil ik een goed NK-Allround rijden."

©foto's Martin de Jong

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers