Nieuws

Meer recent nieuws

Sander de Graaff nieuwe hoofdcoach Inlineskaten

06dec

KNSB Talent Team Noord Inline versterkt zich met Sander de Graaff als hoofdcoach

Sander de Graaff

Na het afgelopen succesvolle seizoen, waarin ondanks de problemen vanwege het coronavirus er toch nog volop is gepresteerd, worden de contouren voor het aankomende seizoen steeds scherper binnen het KNSB Talent Team Noord Inlineskaten. Vanuit het gezamenlijke initiatief van Friesland, Groningen en Drenthe is er de afgelopen jaren onder leiding van Valentina Berga-Belloni een sterk fundament gelegd voor de toekomst van het inlineskaten in het Noorden van Nederland, met als standplaats Sportstad Heerenveen. 

Om Valentina Berga-Belloni meer ruimte te geven haar belangrijke rol als bondscoach van Team NL shorttrack in te vullen, is na een sollicitatie procedure ervoor gekozen om Sander de Graaff aan te stellen als hoofdtrainer bij KTT Noord. Sander de Graaff, die al vele jaren verbonden is al trainer/coach bij het FTC Gewest Fryslân, gaat nu als hoofdtrainer bij de KNSB Talent Team Noord Inlineskaten de trainingen verzorgen, waarbij bondscoach Valentina Berga-Belloni als sparringpartner gaat assisteren. De nieuwe hoofdcoach zal daarnaast ook de wedstrijdbegeleiding op zich gaan nemen.
  
Sinds een paar jaar is er naast de goede organisatie en uitstekende faciliteiten ook een hechte samenwerking met de andere KTT Noord disciplines in Heerenveen. Door te werken met een multidisciplinair programma, waarin ook de andere trainers en disciplines bijdragen aan de ontwikkeling, staat er op dit moment een sterk programma met een mooi collectief aan rijders bij het Gewest Fryslân.   

“De manier waarop we het in Friesland invullen maakt dat je als hoofdtrainer er nooit alleen voor staat, aldus Sander de Graaff. "De interactie met de andere trainers als Dave Versteeg en Peter Kolder maakt dat er nieuwe inzichten en ideeën ontstaan. Dat inspireert als trainer, maar biedt ook mooie nieuwe kansen. Op deze manier hoop ik samen met hen en Valentina ons programma verder uit te kunnen bouwen in de komende jaren”, aldus de kersverse hoofdtrainer. “Valentina zal haar rol als bondscoach op deze manier beter kunnen invullen, maar ook nog wekelijks met mij sparren en een training gaan verzorgen. Voor mij en onze KTTN een mooie manier om ons huidige succes voort te zetten.”

KNSB Talent Team Noord / Gewest Fryslân Inlineskaten selectie 2021

Achter v.l.n.r. Trainer / Coach Sander de Graaff - Berber Vonk - Sascha Schenk - Kayo Vos - Lotte Veenstra - Jenning de Boo - Moniek Klijnstra - Matthieu Hollaar - Maya de Jong - Gijs Kamp - Dinly Koster - Fleur Huls - Fleur Veen Trainer / Coach Valentina Berga-Belloni 
 
 

 

Terug naar het overzicht

Sponsoren / Partners / Suppliers