KNSB Opleiding

Ben jij een liefhebber van de schaatssport en geïnteresseerd in het volgen van een KNSB opleiding of cursus?

Dat kan, de KNSB verzorgt al vele jaren opleidingen voor alle disciplines van de schaatssport. Of je nu begeleider, trainer, jurylid, scheidsrechter of starter wilt worden, het kan allemaal en op verschillende niveaus. Tijdens de opleidingen en cursussen staat praktijkgericht leren centraal en na het behalen van een diploma zijn er allerlei mogelijkheden binnen de schaatssport.

Meer informatie over de diverse opleidingen en cursussen is hier te vinden.

Contactpersoon voor alle opleidingen en cursussen in alle disciplines van Gewest Fryslân is Bert Vegter

Aanbod diverse organisatorische opleidingen

In de afgelopen jaren hebben vele juryleden in ons gewest de basisjuryopleiding Langebaan gevolgd en afgerond. Sinds vorig najaar is er, tezamen met de KNSB, een nieuwe opleiding opgezet die een tussenstap is naar het niveau van gewestelijk scheidsrechter. Deze nieuwe opleiding leidt op tot scheidsrechter voor baan/club wedstrijden . Het verschil met de opleiding tot gewestelijk scheidsrechter zit vooral in de beheersing van de vaardigheden voor uitvoeren van lotingen bij wedstrijden. Voor de opleiding tot scheidsrechter baan/club is dat gedeelte niet van toepassing. Deze opleiding bestaat uit een drietal workshops en een praktijkopdracht. Op de site van de KNSB wordt een uitgebreide toelichting op deze opleiding gegeven. Mochten er minimaal een tiental belangstellenden zijn die deze opleiding willen volgen, dan is de KNSB bereid groen licht te geven om deze opleiding op locatie te verzorgen. Ook de cursisten die dit seizoen de opleiding basisjury langebaan afgerond hebben of deze binnenkort afronden, kunnen hun belangstelling hiervoor kenbaar maken.

Daarnaast zouden we graag willen weten of er belangstelling is voor andere opleidingen zoals een basisjuryopleiding langebaan, de module speaker, de module ET/systeembeheerder Langebaan, starter baan/club, basisjury marathon, etc.

In september 2018 is gestart met een module ET/systeembeheerder marathon. Belangstellenden kunnen zich daarvoor eveneens bij mij aanmelden.

Mochten er bij jullie nog vragen blijven over het volgen van een specifieke opleiding , dan graag een mailtje naar mij: bert-janny.vegter@planet.nl of bel mij op (0511) 54 34 73 

Voor info over een specifieke opleiding zie onderstaande links van de website van de KNSB:

https://knsb.nl/opleidingen/aanbod-opleidingen/scheidsrechters/

https://knsb.nl/opleidingen/aanbod-opleidingen/juryleden/

https://knsb.nl/opleidingen/aanbod-cursussen/speaker/

https://knsb.nl/opleidingen/aanbod-cursussen/elektronische-tijdwaarnemingsysteembeheerder/

Opleiding Schaatsleider Niveau 2 (SL2)

Op dit moment wordt er hard gewerkt om in Leeuwarden, in de Elfstedenhal, aankomende herfst een SL2 opleiding Langebaan (KNSB Schaatsleider niveau 2) van de grond te krijgen. Via de Baancommissie Thialf en Baancommissie Elfstedenhal krijgen alle schaatstrainingsclubs de benodigde informatie in hun bezit. Mocht iemand na het lezen van deze informatie geïnteresseerd zijn in de SL2 opleiding langebaan, neem dan contact op met ondergetekende. Ik zal dan de benodigde informatie doen toekomen.
 
We rekenen erop, dat deze opleiding door kan gaan.
 
Bert Vegter, Coördinator Opleidingen Gewest Fryslân, email : bert-janny.vegter@planet.nl of bel 0511 - 54 34 73

Sponsoren / Partners / Suppliers